Οι Βρετανοί διατηρούν σε μεγάλη υπόληψη το BBC.

News->Κόσμος->Οι Βρετανοί διατηρούν σε μεγάλη υπόληψη το BBC. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Οι Βρετανοί διατηρούν σε μεγάλη υπόληψη το BBC.

Αν και το δίκτυο υφίσταται τη σφοδρή κριτική του Murdoch.

Οι Βρετανοί διατηρούν σε μεγάλη υπόληψη το BBC.
_44766357_bbc_news_channela_5121_400

Οι Βρετανοί υποστηρίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας τους και ειδικότερα τη «ναυαρχίδα» της, το BBC, με βάση τα ευρήματα έρευνας κοινού που διενεργήσαν πρόσφατα ο όμιλος ΜΜΕ Guardian και η εταιρία ερευνών ICM Research.
Το 77% όσων ερωτήθηκαν θεωρεί ότι το BBC είναι ένας θεσμός για τον οποίο ο βρετανικός λαός πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος. Μάλιστα, το ποσοστό είναι ανεβασμένο κατά 13% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2004, όταν το σχετικό ποσοστό ήταν 68%. Όσον δε αφορά τον τομέα της αξιοπιστίας, και σε αυτόν το BBC παρουσίασε αύξηση, αφού από το 60% των Βρετανών που το θεωρούσαν αξιόπιστο το 2004, το ποσοστό φέτος ανήλθε στο 69%.
Παρόλα αυτά, η άποψη της βρετανικής κοινής γνώμης δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον James Murdoch, γιό του Rupert Murdoch και διάδοχό του στις επιχειρήσεις του, ο οποίος κατηγορεί το BBC πως επιδρά αρνητικά στον ανταγωνισμό και στηρίζεται σε μια «κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία».
Ένας πιθανός λόγος αυτής της επίθεσης Murdoch είναι ότι το BBC προσφέρει στις ιστοσελίδες του περιεχόμενο χωρίς συνδρομή, ενώ αντίθετα ο όμιλος News Corporation των Murdoch ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρεώνει για τη δια- δικτυακή πρόσβαση στο περιεχόμενο των εφημερίδων που εκδίδει.
Πηγή:     www.iom.gr
www.followthemedia.com
by Γ Μοσχίδης, 05 Oct 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.02926 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters