Το ρωσικό διαστημόπλοιο 'Sojus' προσδέθηκε στο διαστημικό σταθμό 'ISS'.

News->Διάστημα->Το ρωσικό διαστημόπλοιο 'Sojus' προσδέθηκε στο διαστημικό σταθμό 'ISS'. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Το ρωσικό διαστημόπλοιο 'Sojus' προσδέθηκε στο διαστημικό σταθμό 'ISS'.

 

Το διαστημόπλοιο "Sojus TMA-16" με νέο πλήρωμα προσέγγισε χθες Παρασκευή το διεθνή διαστημικό σταθμό "ISS".

Μαζί με τον αμερικανό αστροναύτη "Jeff Williams" και το ρώσο μηχανικό " Maxim Surajew " συνταξίδεψε -ώς έβδομος διαστημικός τουρίστας-  ο Καναδός Γκι Λαλιμπέρτ, ιδρυτής του Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου).

Ο Λαλιμπέρτ  στις 11  Οκτωβρίου θα επιστρέψει μαζί με το ρώσο"Gennadi Padalka" και αμερικανό  "Michael Barratt",οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται στο σταθμό από το Μάρτη του 2009.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες  ο καναδός πλήρωσε γύρω στα 35 εκατομμύρια δολάρια για τη διαστημική πτήση.

Στα καθήκοντα της νέας αποστολής περιλαμβάνονται η παραλαβή και εκφόρτωση των τεσσάρων μεταφορέων "Progress",οι προετοιμασίες για την άφιξη τριών αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων και μια έξοδο στο διάστημα για την εγκατάσταση της νέας ρωσικής ερευνητικής  μονάδας "MIM-2",επίσης έχουν προγραμματιστεί 48 ερευνητικά πειράματα.Πηγή:de.rian.ru

Εικόνες:εδώ

 

 


O Καναδός ιδρυτής του Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου) αναχώρησε την Τετάρτη για ένα ταξίδι αναψυχής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για το οποίο φέρεται να πλήρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος ακροβάτης ανέλαβε μάλιστα και την πρώτη «καλλιτεχνική αποστολή στο Διάστημα».

Ο Γκι Λαλιμπέρτ, 50 ετών, εκτοξεύτηκε από το Καζακστάν με ρωσικό σκάφος Soyuz, μαζί με τον Ρώσο κοσμοναύτη Μαξίμ Σουράγιεφ και τον Αμερικανό αστροναύτη Τζέφρι Ουίλιαμς. Ο Καναδός τουρίστας θα επιστρέψει σε 12 ημέρες, ενώ τα δύο νέα μέλη του πληρώματος του ISS θα ζήσουν σε τροχιά 169 ημέρες.

Ο Λαλιμπέρτ, τον οποίο πολλοί αποκαλούν τώρα τον «πρώτο κλόουν στο Διάστημα», πήρε μαζί του εννέα πλαστικές, κόκκινες μύτες που θα δώσει στο πλήρωμα του ISS όταν το Soyuz προσδεθεί στο τροχιακό συγκρότημα το πρωί της Παρασκευής ώρα Ελλάδας.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο Λαλιμπέρτ θα διευθύνει την πρώτη «καλλιτεχνική αποστολή στο Διάστημα», η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πάνω από δέκα πόλεις και θα περιλαμβάνει συναυλίες, προβολές και χορευτικές παραστάσεις.

Ο δισεκατομμυριούχος κλόουν ξεκίνησε ως καλλιτέχνης δρόμου στο Κεμπέκ και πριν από 25 χρόνια ίδρυσε το διάσημο Τσίρκο του Ήλιου, το οποίο του ανήκει κατά 95%. Η περιουσία του εκτιμάται σήμερα στα 2,5 δισ. δολάρια.

Συνολικά επτά ιδιώτες έχουν ταξιδέψει ως τουρίστες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η εταιρεία Space Adventures που οργανώνει τα ταξίδια ανακοίνωσε πάντως ότι ο Λαλιμπέρτ θα είναι ο τελευταίος για το προσεχές μέλλον.

Για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού απαιτούνται ακόμα έξι αποστολές των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων, πριν τα σκάφη αποσυρθούν οριστικά στα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011.

Ο σταθμός είναι μακράν ο μεγαλύτερος τεχνητός δορυφόρος της Γης με μάζα 322 τόνων.

Το κόστος των 100 δισ. δολαρίων καλύπτουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και οι 18 χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Πηγή:in.gr

 
by restlin, 03 Oct 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04361 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters