Εξώδικο 'φωτιά' της ΕΡΤ στη NOVA

News->Ελλάδα->Εξώδικο 'φωτιά' της ΕΡΤ στη NOVA [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Εξώδικο 'φωτιά' της ΕΡΤ στη NOVA

Εξώδικο "φωτιά" της ΕΡΤ στη NOVA

 

Ανταλλαγή εξώδικων ΕΡΤ - Forthnet

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Η ΕΡΤ και η Forthnet έχουν οδηγηθεί σε ένα «πόλεμο» εξώδικων σχετικά με τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα.

Η Forthnet απέστειλε εξώδικο, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Σούπερ Λίγκα με το οποίο διαμαρτύρεται έντονα για τη στάση της κρατικής τηλεόρασης, για τη διαχείριση των τηλεοπτικών της στιγμιότυπων μεταδίδοντας , χωρίς άδεια το τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό προϊόν για το οποίο «κατέβαλε το ποσό των 36,5 εκατ. ευρώ ετησίως για Ελλάδα και Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι σαφώς γνωρίζετε πως η εταιρία μας είναι η αποκλειστική και μόνη δικαιούχος για τη διάθεση και αξιοποίηση των στιγμιότυπων των αγώνων που μετέδωσε ή /και παρήγαγε η ίδια» ,«επαναλάβατε για δεύτερη φορά τη σχετική κακόπιστη και υπαίτια συμπεριφορά σας, προβάλλοντας κατά τη διάρκεια της αθλητικής εκπομπής που μεταδώσατε την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009, με τίτλο «Αθλητική Κυριακή», στιγμιότυπα τα οποία η εταιρεία μας ούτε σας διέθεσε απευθείας ούτε συναίνεσε προς οποιονδήποτε τρίτο δικαιούχο για τη δευτερογενή διάθεσή τους προς εσάς».

Η απάντηση της ΕΡΤ ήρθε χθες προς την Forthnet στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων : «Η πρόσφατη συνεχής αποστολή εγγράφων και εξώδικων εκ μέρους σας προς την ΕΡΤ και το ύφος αυτών, ενώ μάλιστα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία, καταδεικνύει τουλάχιστον κακόπιστη, καταχρηστική και βεβαίως αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας σας προς την ΕΡΤ ΑΕ.

Όλως περιέργως δε μας καλείτε με τα εξώδικα σας να εφαρμόσουμε όρους χρήσεως των εμπορικών στιγμιότύπων των 14 ΠΑΕ με τις ανωτέρω απειλές προς δημιουργία εντυπώσεων, ενώ ταυτόχρονα ξεχνάτε ότι και εσείς κάνετε χρήση των δικών μας στιγμιότυπων χωρίς όρους και περιορισμούς. Σας καλούμε για τελευταία φορά.

1) Να επιβεβαιώσετε εγγράφως εντός δύο ωρών από της λήψεως της παρούσας ότι ισχύει από 22/7/09, πρόταση μας σε συνδυασμό με την μέχρι σήμερα πραγματοποιούμενη έναρξη της αθλητικής μας εκπομπή της Κυριακής στις 22.30.

2) Να προσέλθετε εν συνεχεία άμεσα αμφότεροι οι μεταδότες της κεντρικής διαχείρισης για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Αλλιώς σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση των συμφερόντων της ΕΡΤ ΑΕ».

Cosmo.gr
by Γ Μοσχίδης, 11 Sep 2009, Comments(1)


Comments
atma
11 Sep 2009
Μου φαίνεται ότι η ΕΡΤ κάνει επίδειξη δύναμης. Δεν ξέρω τι βάση έχουν τα παραπάνω σε ένα δικαστήριο. Από την άλλη βαραίνει το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι σαφώς μεγαλύτερη εταιρία, είναι κρατική κι αυτό επίσης (το 2ο) βαραίνει πολύ στις αποφάσεις δικαστηρίων.

Το θέμα μόνο ξεκάθαρο δεν είναι διότι η ΕΡΤ από όσο ξέρω δεν έχει δηλώσει ποτέ αποκλειστικότητα. Και πως να δηλώσει κάτι κρατικό αποκλειστικότητα. Η NOVA τα έχει ισοπεδώσει όλα τον τελευταίο 12μηνο. Αυτό είναι το κερασάκι.

Αν έχεις εξελίξεις ενημέρωσα μας σε παρακαλώ.

Ευχαριστώ
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03254 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters