Σύντομα παρελθόν η δορυφορική - καλωδιακή TV

News->Κόσμος->Σύντομα παρελθόν η δορυφορική - καλωδιακή TV [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Σύντομα παρελθόν η δορυφορική - καλωδιακή TV

Βερολίνο - IFA:
Σύντομα παρελθόν η δορυφορική - καλωδιακή TV

image

Πολλά είναι και φέτος τα καινοτόμα προϊόντα της διεθνούς έκθεσης ραδιοτηλεοπτικών μέσων και ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών συσκευών IFA, που λειτουργεί στη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο και η οποία άνοιξε την περασμένη Παρασκευή τις πύλες της για το κοινό. 
Στην IFA του Βερολίνου, που θα λειτουργεί μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, παρουσιάζονται όλα τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στους τομείς της ψυχαγωγίας και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πρόκειται για νέες επίπεδες τηλεοράσεις υψηλής ανάλυσης αλλά και για κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς, καθώς και για καινούρια, υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης αλλά και ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες. Κι αυτές είναι μόνον μερικές από τις καινοτομίες της IFA.

Σύντομα παρελθόν η δορυφορική - καλωδιακή TV;

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα ανέφερε ο Ράινερ Χέκερ, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ψυχαγωγικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού. «Έχουμε - είπε - νέα προϊόντα από το χώρο των panel, δηλαδή τα ακόμη πιο λεπτά OLED Panels, τα λεγόμενα οργανικά panels. Βλέπουμε τηλεοράσεις με τρισδιάστατη εικόνα, ενώ το Ίντερνετ έρχεται ολοένα και περισσότερο μέσα στις τηλεοράσεις και σύντομα θα είναι εύκολη η πρόσβαση μέσω της τηλεόρασης και του τηλεκοντρόλ».

Εξάλλου, χάρη στην νέα τεχνολογία LED Backlight, η εικόνα γίνεται ακόμη πιο ζωντανή και τα χρώματα ακόμη πιο φυσικά. Πρεμιέρα και για τις οθόνες αναλογιών 21:9, οι οποίες υιοθετούν την εικόνα των κινηματογραφικών αιθουσών, βάζοντας τέλος στην ενοχλητική μαύρη λωρίδα στο επάνω και στο κάτω μέρος της οθόνης.

Άλλωστε, όπως εκτιμούν ειδήμονες του χώρου, σε μερικά χρόνια, η δορυφορική και η καλωδιακή τηλεόραση θα αποτελούν παρελθόν, διότι και στον τομέα αυτόν το Ίντερνετ κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η λήψη του σήματος μέσω του διαδικτύου είναι ήδη γεγονός σε πολλές χώρες, όπως τη Γερμανία αλλά και την Ελλάδα. Τα πακέτα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, αφού εκτός από εκατοντάδες τηλεοπτικά προγράμματα σε υψηλή ανάλυση, προσφέρονται και μια σειρά άλλες δυνατότητες, όπως η πρόσβαση σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους, όπως το facebook.

Σκούπα ρομπότ

Βέβαια, ενώ οι τηλεοράσεις HD έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας, στις περισσότερες χώρες του πλανήτη είναι - μέχρι στιγμής - ελάχιστα τα τηλεοπτικά προγράμματα, τα οποία προσφέρονται σε υψηλή ανάλυση. Πάντως, ήδη από την περασμένη χρονιά παρουσιάζονται στην IFA και οι νέες ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές. Τρία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, που παρουσιάζονται φέτος: οι συσκευές έχουν σύγχρονο ντιζάιν, είναι ιδιαίτερα εύχρηστες και καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.

Την παράσταση φαίνεται να κλέβει μέχρι στιγμής η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της IFA Γιενς Χαϊτχέκερ. «Είναι προϊόντα - είπε - για όλη την οικογένεια. Οι νέες τηλεοράσεις και οι νέες ηλεκτρικές συσκευές, για παράδειγμα, είναι λόγοι για τους οποίους αξίζει να έρθει κάποιος στην έκθεση. Και εκείνοι που αγοράζουν, συνήθως, τις ακριβές οικιακές συσκευές είναι οι άνδρες». Τόνισε δε πως, πρόκειται για τα προϊόντα, τα οποία θα δούμε στα ράφια των καταστημάτων εν όψει των Χριστουγέννων.

Greek Money
by Γ Μοσχίδης, 08 Sep 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03959 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters