Για το πρώτο του ταξίδι ετοιμάζεται το ιαπωνικό διαστημικό όχημα μεταφοράς 'HTV-1'.

News->Διάστημα->Για το πρώτο του ταξίδι ετοιμάζεται το ιαπωνικό διαστημικό όχημα μεταφοράς 'HTV-1'. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Για το πρώτο του ταξίδι ετοιμάζεται το ιαπωνικό διαστημικό όχημα μεταφοράς 'HTV-1'.

  Σύμφωνα με το ρωσικό  ειδησεογραφικό πρακτορείο "RIA Novosti" ιαπωνικός πύραυλος τύπου "H-IIB"  μαζί με το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος "HTV-1"ετοιμάζεται προς εκτόξευση την Πέμπτη στις 19:01 (θερινή ώρα Κ. Ευρώπης) από το διαστημικό σταθμό "Tanegashima" στη Νότια Ιαπωνία.


Με μια ομαλή εκκίνηση και χωρίς προβλήματα πτήση το διαστημικό μεταγωγικό σκάφος προβλέπεται να προσδεθεί  στο διεθνή διαστημικό σταθμό στις 17.Σεπτεμβρίου .Μέχρι τώρα τροφοδοτούσαν το σταθμό συνήθως οχήματα από Ρωσία , Αμερική και Ευρώπη. Πιο συχνά χρησιμοποιούνταν  ρωσικά οχήματα τύπου "Progress" ,για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα στέλνονταν τα αμερικανικά διαστημικά  λεωφορεία ,τα οποία  μετέφεραν  συγκριτικά  πιο πολλές ποσότητες  ερευνητικού υλικού,πόσιμου νερού και τροφίμων και από την Ευρώπη  οχήματα τύπου "ATV".


Το νέο κυλινδρικό σκάφος"HTV-1",μάκρους δέκα μέτρων και πλάτους  4,4 μ,μπορεί να μεταφέρει έξι τόνους φορτίου κατά την πτήση.Βέβαια κατά την πρώτη του παρθενική πτήση δεν θα φορτωθεί πλήρως ,παρά μόνο με 4,5 τόνους ιαπωνικού ερευνητικού υλικού για τον  πλήρη εξοπλισμό του διαστημικού σταθμού.

Το όχημα "HTV-1" θα παραμείνει "αγκυροβολημένο" στο διεθνή σταθμό για ένα μήνα.

Κατά πληροφορίες της διαστημικής ιαπωνικής οργάνωσης "Jaxa" η κατασκευή του  προαναφερόμενου οχήματος ξεκίνησε το 1997 και το κόστος των δαπανών του ενέρχεται περίπου στα 700 εκατομμύρια δολάρια.Πηγή:de.rian.ru

Το SDTV  εύχεται στο μεταγωγικό ιαπωνικό  όχημα " να είναι  καλοτάξιδο και καλό ελλιμενισμό στον " ISS".

 Δείτε επίσης το HD -βίντεο:εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
by restlin, 08 Sep 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03694 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters