Τα highlights της φετινής IFA

News->Ειδήσεις Γενικά->Τα highlights της φετινής IFA [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Τα highlights της φετινής IFA

Τα highlights της φετινής IFA

Πολλά τα καινοτόμα προϊόντα και στη φετινή IFA του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ραδιοτηλεοπτικών μέσων και ηλεκτρονικών συσκευών, που άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες της για το κοινό.

 

Η μεγαλύτερη έκθεση του είδους στον κόσμο φιλοξενεί 1.164 εκθέτες από 60 χώρες του κόσμου.

 

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη παρουσιάζονται στο Βερολίνο τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στους τομείς της ψυχαγωγίας και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Νέες επίπεδες τηλεοράσεις υψηλής ανάλυσης, κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς, νέα υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης αλλά και ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες είναι μόνον μερικές από τις καινοτομίες που παρουσιάζονται στη φετινή IFA. Και όπως υπογραμμίζει ο Ράινερ Χέκερ, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ψυχαγωγικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού: «Έχουμε νέα προϊόντα από το χώρο των panel, δηλαδή τα ακόμη πιο λεπτά OLED Panels, τα λεγόμενα οργανικά panels. Βλέπουμε τηλεοράσεις με τρισδιάστατη εικόνα, ενώ το ίντερνετ έρχεται ολοένα και περισσότερο μέσα στις τηλεοράσεις και σύντομα θα είναι εύκολη η πρόσβαση μέσω της τηλεόρασης και του τηλεκοντρόλ».

 

LED Backlight

 

Η εικόνα γίνεται πιο φυσική
Η εικόνα γίνεται πιο φυσική

Χάρη στην νέα τεχνολογία LED Backlight, η εικόνα γίνεται ακόμη πιο ζωντανή και τα χρώματα ακόμη πιο φυσικά. Πρεμιέρα και για τις οθόνες αναλογιών 21:9, οι οποίες υιοθετούν την εικόνα των κινηματογραφικών αιθουσών, βάζοντας τέλος στην ενοχλητική μαύρη λωρίδα στο επάνω και στο κάτω μέρος της οθόνης.

 

Παρελθόν θα αποτελεί σε μερικά χρόνια, όπως εκτιμούν ειδήμονες του χώρου, η δορυφορική και η καλωδιακή τηλεόραση αφού και εδώ το ίντερνετ φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Η λήψη του σήματος μέσω του διαδικτύου είναι ήδη γεγονός σε πολλές χώρες, όπως τη Γερμανία. Τα πακέτα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, αφού εκτός από εκατοντάδες τηλεοπτικά προγράμματα σε υψηλή ανάλυση, προσφέρονται και μια σειρά άλλες δυνατότητες, όπως η πρόσβαση σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους όπως το facebook.

 

Και ενώ οι τηλεοράσεις HD έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας, ελάχιστα τηλεοπτικά προγράμματα προσφέρονται μέχρι στιγμής σε υψηλή ανάλυση. Στη Γερμανία αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα: από το 2010 η κρατική τηλεόραση θα αρχίσει να μεταδίδει τα προγράμματά της σε HD. Το ίδιο ισχύει και για την ιδιωτική τηλεόραση, μόνον που εδώ ο τηλεθεατής θα κληθεί μάλλον να βάλει το χέρι στη τσέπη.

 

Σκούπα ρομπότ

Από την περασμένη χρονιά παρουσιάζονται στην IFA και οι νέες ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές. Τρία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων που παρουσιάζονται φέτος: οι συσκευές έχουν σύγχρονο ντιζάιν, είναι ιδιαίτερα εύχρηστες και καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.

 

Την παράσταση φαίνεται να κλέβει μέχρι στιγμής η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της IFA Γιενς Χαϊτχέκερ: «Είναι προϊόντα για όλη την οικογένεια. Οι νέες τηλεοράσεις και οι νέες ηλεκτρικές συσκευές για παράδειγμα είναι λόγοι για τους οποίους αξίζει να έρθει κανείς στην έκθεση. Και αυτοί που αγοράζουν συνήθως τις ακριβές οικιακές συσκευές είναι οι άνδρες».

 

Πρόκειται για τα προϊόντα, όπως λέει ο ίδιος, τα οποία θα δούμε στα ράφια των καταστημάτων ενόψει των Χριστουγέννων.

 

Manfred Böhm/ Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

DW

 


http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2009/2870/Philips%20Cinema%2021-9%20with%20IFA%20model%20-%20lores.jpg
Philips Cinema   21:9

 

Samsung Electronics GmbH

Philips
Έτσι, η Philips αποκάλυψε μια νέα, μελλοντική τεχνολογία στις τηλεοράσεις και την οικιακή διασκέδαση. Με την ονομασία Cinema 21:9 3D, η εταιρεία αποσκοπεί στο να εισάγει την τρισδιάστατη τεχνολογία στο home entertainment και επομένως να προωθήσει την πώληση των τηλεοράσεών της.

Panasonic
Σε παρόμοιο δρόμο βαδίζει και η Panasonic, η οποία παρουσίασε τις τελευταίες της καινοτομίες που αφορούν στην τρισδιάστατη τεχνολογία. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της εταιρείας, η Panasonic είναι "η πρώτη που εισάγει στην αγορά όχι μόνο 3D τηλεόραση αλλά και 3D Blu-ray".

LG
Εμμένοντας στις τηλεοράσεις, η LG έκανε τα αποκαλυπτήρια δύο νέων LCD οθόνων, της SL9000 και SL8000, οι οποίες είναι σχεδιασμένες χωρίς τη συνηθισμένη "κορνίζα". Οι τηλεοράσεις αποτελούνται από μια ενιαία στρώση γυαλιού ενώ το πάχος τους δεν ξεπερνά τα 2,9 εκατοστά.

Από το PCW.gr
της Φανής Καμπάση

 


 

 

http://www.internet-rechnung.de/dtag/cms/contentblob/dt/en/448526/blobBigBinary/4/070831-entertain-ifa-scene-171x143-pi.jpeg

 

 

 

www.software-magazine.gr
by Γ. Μοσχίδης, 07 Sep 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04053 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters