Συμμαχία μηχανών αναζήτησης.

News->Τεχνολογία->Συμμαχία μηχανών αναζήτησης. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Συμμαχία μηχανών αναζήτησης.

  Η γιγάντια εταιρεία λογισμικού "Microsoft" στα πλαίσια της συνεργασίας της με τη "Yahoo"  στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης αναλαμβάνει  γύρω στους 400 εργαζόμενους της "Yahoo".Για τα εναρκτήρια της συνεργασίας η "Microsoft" θα καταβάλλει για τρία χρόνια το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων (104 εκατ.Ευρώ),οπως γνωστοποίησε η "Yahoo" στη διάρκεια χρηματιστηριακής οικονομικής ενημέρωσης.

 

Με συμφωνία δεκαετούς χρονικής διάρκειας η συμμαχία των δυο εταίρων  προσπαθεί να σπάσει την πρωτοκαθεδρία  της "Google",που ως γνωστό κυριαρχεί στην  διαφημιστική αγορά του διαδικτύου,μέσω της ομώνυμης μηχανής αναζήτησης.Η μιας βδομάδας  πρώϊμη συμμαχία αναμένει τις απαραίτητες  εγκρίσεις από τις αρχές ανταγωνισμού ,ο οποίες  πιθανόν να αποδειχτούν χρονοβόρες και να διαρκέσουν αρκετούς μήνες.

Η συμφωνία προβλέπει να σταματήσει η "Yahoo" τη  δικία της μηχανή αναζήτησης και να υιοθετήσει τη νέα και πολλά υποσχόμενη μηχανή της Microsoft "Bing".Το βασικό πλεονέκτημα της συνεργασίας εντοπίζεται  στην  επέκταση της διαφημιστικής επικράτειας και  ασφαλώς στην αύξηση των διαφημιστικών εσόδων.Το 88% των εσόδων από τις κοινές διαφημίσεις θα καταλήγουν ,όπως προβλέπει η συμφωνία,στη  "Yahoo".Πηγή: digitalfernsehen.de

 


                                                    Microsoft και Yahoo ενώνουν τις δυνάμεις τους στη διαδικτυακή αναζήτηση

Ολομέτωπη επίθεση στην κυριαρχία της Google ετοιμάζουν Microsoft και Yahoo, καταλήγοντας έπειτα από πολυετείς διαπραγματεύσεις σε συμφωνία για συνεργασία στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης και διαφήμισης.

Η συμφωνία δεκαετούς ισχύος δίνει στη Microsoft πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, ενισχύοντας το ιντερνετικό της οπλοστάσιο απάναντι στη Google, ηγέτιδα δύναμη στην online αναζήτηση και διαφήμιση.

Η online μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, θα χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες της Yahoo, ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά αναζητήσεων που ελέγχεται από τη Google.

Οι δύο πλευρές, Microsoft και Yahoo, θα μοιράζονται τα κέρδη από τις διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Η Yahoo πασχίζει να καταγράψει κέρδη τα τελευταία χρόνια, αλλά πέρυσι απέκρουσε αρκετές απόπειρες επιθετικής εξαγοράς της από την Microsoft.

Η Google προσπάθησε να εμποδίσει στη Yahoo να περάσει στο στρατόπεδο της Microsoft, όμως η προσπάθειά της να συνάψει τη δική της συμφωνία μαζί της στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης προσέκρουσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ.

Η συμφωνία συνεργασίας Yahoo-Microsoft κατέστη δυνατή μετά την αποχώρηση του συνιδρυτή της Yahoo Τζέρι Γιανγκ από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας το 2008.

Η συνεργασία στην oline αναζήτηση και διαφήμιση θα δώσει σε Yahoo και Microsoft κοινό μερίδιο 30% στην αμερικανική αγορά με την Google να παραμένει κυρίαρχη δύναμη ελέγχοντας 65% στην παγκόσμια αγορά αναζητήσεων.

Μετά τη μεταξύ τους συμφωνία οι δύο εταιρείες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή:in.gr

 
by restlin, 05 Aug 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04231 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters