Αρχίζει τον Σεπτέμβριο η μάχη της δορυφορικής τηλεόρασης

News->Ελλάδα->Αρχίζει τον Σεπτέμβριο η μάχη της δορυφορικής τηλεόρασης [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Αρχίζει τον Σεπτέμβριο η μάχη της δορυφορικής τηλεόρασης

 

Αρχίζει τον Σεπτέμβριο η μάχη της δορυφορικής τηλεόρασης

Το «πράσινο φως» για να εκπέμψει αναμένει ως το τέλος της εβδομάδας ο ΟΤΕ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται πιθανότατα να υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Π. Παυλόπουλο η άδεια που θα δώσει το «πράσινο φως» στον ΟΤΕ για εκπομπή δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Με την εξέλιξη αυτή ξεκινά ουσιαστικά η μάχη της δορυφορικής, συνδρομητικής τηλεόρασης, ένας τομέας της αγοράς που ως σήμερα μονοπωλείται από τη Νova, η οποία ανήκει στη Forthnet. Η νέα υπηρεσία δορυφορικής μετάδοσης συνδρομητικής τηλεόρασης από τον ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα στην ερχόμενη ΔΕΘ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της νέας τηλεοπτικής σεζόν η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται και θα ενισχύεται με πακέτα και ειδικές προσφορές. 

Η κίνηση αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα πηγή εσόδων στον ΟΤΕ, καθώς τα αποτελέσματα της λειτουργίας της πλατφόρμας του ΙΡΤV (τηλεόραση μέσω Ιnternet) δεν είναι και τόσο θετικά, δεδομένου ότι η υπηρεσία αυτή συγκεντρώνει μικρό αριθμό συνδρομητών ο οποίος ανέρχεται περί τους 4.000-5.000. Αντίθετα ο ΟΤΕ έχει τη θετική εμπειρία της Romtelecom, η οποία κατάφερε να αποκτήσει περίπου 1 εκατ. συνδρομητές δορυφορικής τηλεόρασης στη Ρουμανία τα δύο τελευταία χρόνια. Η υπηρεσία, που ονομάζεται Dolce, προσφέρεται πάλι μέσω του δορυφόρου ΗellasSat και έχει καταφέρει να ανασχέσει τη σημαντική διαρροή πελατών που καταγράφηκε τα τελευταία δύο- τρία χρόνια στη ρουμανική θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ. 

Η υψηλή χωρητικότητα του ΗellasSat είναι σε θέση να υποστηρίξει τη μετάδοση σήματος υψηλής ευκρίνειας. Η μετάδοση αυτή προσφέρει διπλάσια ευκρίνεια απ΄ ό,τι η υφιστάμενη μορφή μετάδοσης. Εφόσον ο ΟΤΕ προετοιμαστεί έγκαιρα και ξεκινήσει τη λειτουργία της νέας δορυφορικής πλατφόρμας, θα είναι η πρώτη μετάδοση σήματος τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας στην Ελλάδα. 

Η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα θεωρείται ώριμη παρά το γεγονός ότι η διείσδυσή της στα ελληνικά νοικοκυριά είναι χαμηλή (περίπου στο 10%). Σύμφωνα με ανεξάρτητες έρευνες, το 2008 καταμετρήθηκαν 330.000 πελάτες (νοικοκυριά) συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2009 η Νova ανακοίνωσε 352.000 συνδρομητές. Η πραγματική αγορά όμως είναι μεγαλύτερη, καθώς θεωρείται ότι υπάρχουν πολλοί που «πειρατεύουν» τις υπηρεσίες της Νova. Ακόμη υπάρχει και η νέα τεχνολογική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω γρήγορου Ιnternet. Αλλά η συγκεκριμένη αγορά θεωρείται χαμηλού ενδιαφέροντος και ως σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 100.000 συνδρομητές, εκ των οποίων τους περισσότερους ελέγχει η Οn Τelecoms. Επειδή όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται συνδυαστικά με άλλα πακέτα (ευρυζωνικό Ιnternet και τηλεφωνία), είναι δύσκολο να βρεθεί ο πραγματικός αριθμός των πελατών που κάνει χρήση της συγκεκριμένης συνδρομητικής υπηρεσίας τηλεόρασης.

 
by Weirdo, 30 Jul 2009, Comments(1)


Comments
Panosv
30 Jul 2009
Αράγε υπάρχει πλάνο από τον ΟΤΕ στη πλατφόρμα αυτή να συμπεριλάβει και μέρος του προγράμματος του CONNEX-TV Νομίζω έτσι θα ανοίξει περισσότερο το κοινό του και δε θα περιορίζεται πια μόνο στους συνδρομητές του CONNEX...
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03625 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters