Michael Jackson tribute weekend στο MTV

News->Ειδήσεις Γενικά->Michael Jackson tribute weekend στο MTV [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Michael Jackson tribute weekend στο MTV

Michael Jackson tribute weekend στο MTV

http://www.multinet.no/~jonarne/Hjemmesia/Favorittartister/michael_jackson/michael_jackson_4.jpg

R.I.P. Michael (29 Αυγούστου, 1958 – 25 Ιουνίου, 2009)
Michael Jackson & MTV: Μια Σχέση Θεσμός

Σε συνέχεια της είδησης του θανάτου του Michael Jackson το ελληνικό MTV ανταποκρίθηκε άμεσα και άλλαξε το πρόγραμμά του από την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, στις 4:00 τα ξημερώματα και για όλο το Σαββατοκύριακο, αφιερώνοντας το μουσικό του περιεχόμενο στον θρυλικό Βασιλιά της pop. Όλα τα προγράμματα έχουν αντικατασταθεί από συνεχή video clip και αφιερώματα στον Michael Jackson…

Το 1981 ο Michael Jackson δεν είχε γίνει ακόμη διεθνής καλλιτέχνης ούτε “o Βασιλιάς της pop”, όπως χαρακτηρίστηκε αργότερα. Είχε αρχίσει απλώς να διανύει τα πρώτα βήματα στην καριέρα του, με μια σειρά από hit, όπως το “Ben” (το 1972, σε ηλικία 14 ετών), και τα single “Don't Stop 'Til You Get Enough” και “Rock With You”, το 1979. O νεαρός ακόμη Michael, το 7ο κατά σειρά από τα 9 παιδιά της οικογένειας Jackson, αφού πρώτα γνώρισε τη φήμη ως μέλος των Jackson Five, φαινόταν έτοιμος πια να απομακρυνθεί οριστικά από το οικογενειακό γκρουπ (οι Jacksons έμειναν άλλωστε γνωστοί ως “η πρώτη οικογένεια της soul”), χωρίς κανείς ακόμη να μπορεί να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.

Το επόμενο βήμα του άφησε σίγουρα πολύ κόσμο άφωνο. Το άλμπουμ Thriller κυκλοφορεί το 1982 και αλλάζει για πάντα την ιστορία της pop. Ήταν το δεύτερο από τα τρία συνολικά άλμπουμ του Michael Jackson που φέρουν το όνομα του Quincy Jones στα credits της παραγωγής και πούλησε συνολικά περισσότερα από 104.000.000 (!) αντίτυπα. Το Thriller γίνεται έτσι το #1 σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών, ρεκόρ που, λόγω και της πτώσης των πωλήσεων των CD, δεν πρόκειται, καθώς φαίνεται, να καταρριφθεί ποτέ στο μέλλον.

Πάνω απ’ όλα όμως, είναι το άλμπουμ που έφερε την επανάσταση στο χώρο της pop. Με την έλευση του “Thriller” και των επτά Τop-10 hit singles που περιείχε, το άλμπουμ ως format διανομής κυριάρχησε στην αγορά και, παράλληλα, άνοιξαν ξανά – για πρώτη φορά μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’70 – οι “κερκόπορτες” του αμερικανικού mainstream ραδιοφώνου στους Αφρο-αμερικανούς μουσικούς.

Δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν τυχαίο ή μοιραίο, πάντως το MTV ήταν εκεί όταν σημειώθηκε η εκτόξευση του Michael Jackson στα αστέρια. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Βασιλιάς της pop ήταν πάντα παρών σε όλα τα μεγάλα γεγονότα του MTV, να σηκώνει τον πήχη όλο και ψηλότερα με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα Video Music Awards. Το Robot και το Moonwalk είναι μόνο δύο από τις περίπλοκες και εξεζητημένες χορογραφίες που εμπνεύσθηκε, και που στη συνέχεια μιμήθηκαν εκατομμύρια οπαδοί του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ποιος θα ξεχάσει την παρουσία του στα MTV Video Music Awards του 1995, που ξεκίνησε με εκείνον να σκίζει το σακάκι του και να ερμηνεύει το “The Way You Make Me Feel”, συνεχίζοντας με το “You Are Not Alone”, “Scream”, “Beat It”, “Black or White” και “Billie Jean”, συνοδευόμενος από μια εκκλησιαστική χορωδία!

Εκατοντάδες χιλιάδες fan του Michael περίμεναν αυτό το καλοκαίρι, για να τον απολαύσουν live σε μια σειρά από συναυλίες που θα έδινε στο Λονδίνο. Όταν ακυρώθηκε η πρώτη του εμφάνιση, κανείς δεν φανταζόταν ότι λίγο αργότερα ο Michael Jackson θα έφευγε ξαφνικά από τη ζωή, μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη δεκαετία, γεμάτη προβλήματα υγείας, αλλά και πρoβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Στο μυαλό όλων όσοι αγαπούν τη μουσική, ωστόσο, και ειδικότερα των συνεργατών του MTV, ο Michael Jackson θα μείνει χαραγμένος ως ο ευφυής καλλιτέχνης που ταύτισε το όνομά του με την εξέλιξη της pop μουσικής.

Ο θάνατος του Michael Jackson αποτελεί μια τραγική απώλεια για όλο τον κόσμο. Ήταν ένας απίστευτος καλλιτέχνης, μια μουσική διάνοια που άγγιξε πολλές γενιές θαυμαστών. Ξεπέρασε κάθε κοινωνικό και γεωγραφικό εμπόδιο, εξύψωσε τα video clips σε μια μορφή τέχνης και η ταύτισή του με το MTV ήταν αδιαμφισβήτητη. Η μουσική του θα συνεχίσει να ζει και να μας διασκεδάζει για πάντα. 

To MTV κάνει το πρώτο Michael Jackson Tribute Night απόψε Παρασκευή 26 Ιουνίου στο Swing Bar, Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών στο Γκάζι. DJ set από τους  Cheech & Chong και guest τον Αντώνη Ζουγανέλη. Ελάτε να τιμήσουμε τον μεγάλο θρύλο της pop και να θυμηθούμε τις   εκκεντρικές του εμφανίσεις, τις μοναδικές χορογραφίες και όλες τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν οι μεγάλες του επιτυχίες.

R.I.P. Michael. See you on the other side..

 

 

 
by Γ Μοσχίδης, 27 Jun 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04214 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters