ΦΟΥΣΤΙΕΣ για την πώληση Forthnet-NOVA ?

News->Ειδήσεις Γενικά->ΦΟΥΣΤΙΕΣ για την πώληση Forthnet-NOVA ? [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email ΦΟΥΣΤΙΕΣ για την πώληση Forthnet-NOVA ?

Εθνική-Π&Κ: Σενάρια για τη μετοχή της Forthnet
forthnetnova

Δημοσιεύθηκε: 17:29 - 16/06/09

Πάνω από τα τιμήματα που προσφέρουν τα private equity funds για τη Forthnet διαμορφώνεται η δίκαιη τιμή της μετοχής, σημειώνει η Εθνική-Π&Κ σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "outperform" και τιμή-στόχο στα 2,1 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μέση τιμή των προσφορών για τη Forthnet διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ, (ο μέσος όρος μεταξύ χαμηλότερης προσφοράς στα 1,64 ευρώ και υψηλότερης, στα 2,44 ευρώ), κοντά στην τιμή-στόχο της μετοχής.

Από την άλλη, με συντηρητικές εκτιμήσεις για αύξηση του μεριδίου αγοράς στη συνδρομητική τηλεόραση λόγω καταπολέμησης της πειρατείας, η δίκαιη τιμή διαμορφώνεται στα 2,4 ευρώ, ευθυγραμμισμένη με το ανώτατο όριο των τιμημάτων από τα funds, υποδηλώνοντας premium 20% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής. 

Ωστόσο, η Εθνική-Π&Κ εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο αύξησης της δίκαιης τιμής για τη μετοχή, άνω των 2,44 ευρώ, προς τα 2,7-3 ευρώ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θεωρεί τις προσφορές για την εταιρία ως στήριξη της μετοχής στην περιοχή των 2 ευρώ.

Ωστόσο, εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης της Forthnet και των funds θα συνεχιστούν, οδηγώντας πιθανότατα σε υψηλότερα τιμήματα για την εξαγορά ποσοστού στην εταιρία.

Ο τίτλος της Forthnet υποχωρεί σήμερα (16/5) κατά 2,45% στα 1,96 ευρώ.

Euro2day

Μαύρα Μεσάνυχτα

Μπλέξαν οι γραμμές μας

16/6/2009 00:00:00

 


«Η υπόθεση Forthnet δεν είναι ένα απλό διακύβευμα, όπως το φαντάζεται η “αλογομούρικη” οπτική σου», μου είπε χθες το βράδυ ένας οικονομικός παράγων στο ερώτημά μου αν οι Άραβες αγοράζουν για να κατεβάσουν τον μέσο όρο τους και να βελτιώσουν και την τιμή στο ταμπλώ… «Πρόκειται για στενόμυαλη, κοντόφθαλμη λογική του δεκάρικου…»
«Μα έτσι κι αλλιώς 10.000 μετοχές έχω, που τις πήρα στο 0,90 Ευρώ, τις πούλησα στο 1,60 Ευρώ και τις ξαναπήρα σε ένα γύρισμα στο 1,56 Ευρώ», είπα με χαρά «και αναρωτιέμαι αν πρέπει να τις δώσω τώρα ή να περιμένω το 2,30 των funds»…

Στην πραγματικότητα πάντως φίλοι μου, αργά το βράδυ απόψε, γράφοντας τα της αραβικής σαλάτας που λέγεται Forthnet, έβαλα σε μια σειρά του ακόλουθους παίχτες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν βγει στα Media ως διεκδικητές της εταιρίας… Και πρώτα τα funds: Advent, Permira, Apax και πρόσφατα το Mylos του Σωκράτη Κομινάκη. Κι από την άλλη οι επιχειρηματίες: Όμιλος Κυριακού και Endemol… άντε και Infoquest του Φέσσα.

Να κάνουμε μερικές γρήγορες σκέψεις ξεκινώντας από το ότι οι Άραβες της Emirates δεν κόπτονται να πουλήσουν, τουλάχιστον αν δεν πάρουν ένα ικανοποιητικό ποσό premium από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στο 2,57 Ευρώ. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα δύο ασφαλιστικά pension funds. Άρα πώληση στο 2,30 Ευρώ που είναι η μέση τιμή από την πρόταση που έκαναν τα 2 funds (όπως άφησε η ίδια η Forthnet να εννοηθεί από την ανακοίνωσή της), δεν παίζει. Αντίθετα οι Άραβες ισχυροποιούν με λίγη ρευστότητα και την θέση τους και την μετοχή με αγορές…

Θεωρώντας ότι ο άλλος παίχτης – εκτός των funds – είναι ο Όμιλος Κυριακού, η Emirates, που από την αρχή δεν της άρεσε ο τρόπος που μπήκε ως επιθετική σφήνα, του δυσκολεύει το τοπίο, αγοράζοντας extra μετοχές, αναγκάζοντάς τον Όμιλο Κυριακού να αγοράζει πια όλο και πιο ακριβά.

Πλησιάζει μεσάνυχτα και είναι η ώρα που το μυαλό κάνει τις πιο σωστές διεργασίες… Γιατί ο Κομινάκης με το Mylos Fund να μην δρα συντονισμένα με την Apax τουλάχιστον; Άλλωστε με αυτό το fund γνωρίζεται από την εποχή της πώλησης της Wind (τότε TΙΜ) στον Σαουίρις. Επίσης, όντας και σε περίπου διακοσμητική θέση ακόμη στην Wind, τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να κάνει, από το ν’ απαλλάξει τον Σαουίρις από την ζημιογόνα Tellas και να την ενοποιήσει με την Forthnet, κάνοντας την έτσι ένα βραχίονα σταθερής της Wind, με αντάλλαγμα τις παροχές της Nova στην κινητή;

Προχωρήσαμε πολύ και σας μπλέξαμε…
Εννοείται πως είναι πολύπλοκο, αλλά έχετε δοκιμάσει αραβική σαλάτα; Φτιάχνεται με τουλάχιστον έξι υλικά και μπαχαρικά που δεν βάζει ο νους σας..

Κλέων Πανδής

Υ.Γ. Θα κρατήσω τις μετοχές τουλάχιστον μέχρι την Γενική Συνέλευση της 30.06.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ

 

 




by Γ Μοσχίδης, 17 Jun 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.0402 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters