Η Νότια Κορέα με δικό της διαστημικό κέντρο .

News->Κόσμος-> Η Νότια Κορέα με δικό της διαστημικό κέντρο . [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η Νότια Κορέα με δικό της διαστημικό κέντρο .

    Η Νότιος Κορέα ολοκλήρωσε  την κατασκευή του διαστημικού κέντρου "Naro" με δικό του σύστημα εκτόξευσης δορυφόρων.Απο το διαστημικό αυτό κέντρο στα τέλη Ιουλίου θα λάβει χώρα για πρώτη φορά απο νοτιοκορεάτικο έδαφος εκτόξευση πυραύλου με ένα μικρό ερευνητικό δορυφόρο.Ο πρόεδρος της χώρας"Lee Myung Bak" δήλωσε στα εγκαίνια του διαστημικού κέντρου, οτι η Νότια Κορέα στην επόμενη δεκαετία θα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων διαστημικών κρατών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας η κατασκευή του παραπάνω διαστημικού κέντρου κράτησε τεσσεράμισι χρόνια και το κόστος του ξεπέρασε τα 310 δισεκατομμύρια Won (περίπου 176 εκατ.Ευρώ) .Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε νησί στις νότιες ακτές της χώρας ,όπου καλύπτουν χώρο πάνω από πέντε εκατομμύρια τ.μ.Μεσοπρόθεσμα σχεδιάζεται η ανάπτυξη δικών της διαστημικών πυραύλων.


Οι πύραυλοι " KSLV-1" ή "Naro-1" που προβλέπεται να εκτοξευθούν στις 30 Ιουλίου κατασκευάστηκαν με την τεχνική υποστήριξη της ΡωσίαςΝότια Κορέα από το 1992 εκτόξευσε από εγκαταστάσεις εκτόξευσης στο εξωτερικό  και έθεσε σε διαστημική τροχιά ένδεκα δορυφόρους΄.Πηγή:satundkabel.magnus.de


                                          Η Ν. Κορέα με  διαστημικό κέντρο.


 
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση διαστημικού κέντρου από το οποίο θα εκτοξευθεί σε τροχιά ο πρώτος δορυφόρος της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχων.

Ο υπουργός Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νότιας Κορέας, Αν Μπιονγκ-Μαν δήλωσε ότι το νέο κέντρο θα λειτουργήσει στο Γκοχένγκ, 470 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, ενώ η τελετή εγκαινίων του κέντρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Το διαστημικό κέντρο, αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων, θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση του πυραύλου KSLV-1 στις 30 Ιουλίου, που θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο της χώρας. Το κόστος κατασκευής του πυραύλου ανέρχεται περίπου σε 370 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι το πρώτο διαστήμικο όχημα που θα εκτοξευθεί από το έδαφος της Νότιας Κορέας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείo
by restlin, 14 Jun 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.0552 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters