Αναβολή εκτόξευσης του 'Endeavour'.

News->Διάστημα-> Αναβολή εκτόξευσης του 'Endeavour'. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Αναβολή εκτόξευσης του 'Endeavour'.


                                 Το διαστημικό εργαστήρι "Kibo" θα πρέπει να περιμένει  λίγες ημέρες ακόμα για την  περαιτέρω επέκτασή του,λόγω της ματαίωσης  της εκτόξευσης του διαστημικού λεωφορείου "Endeavour".Όπως ανακοίνωσε η NASA , η αναβολή οφείλεται σε διαρροή που εντοπίστηκε  σε ένα σωλήνα της δεξαμενής υγρού υδρογόνου και οξυγόνου και η οποία έπρεπε να αδειάσει.

Τρεις μήνες πριν  παρόμοιο πρόβλημα παρατηρήθηκε και στο "Discovery" ,του οποίου η εκτόξευση έιχε αναβληθεί  για αρκετές ημέρες.

Το "Endeavour" με επτά αυστροναύτες πλήρωμα θα μεταφέρει εξαρτήματα και εξοπλισμό για την αναβάθμιση του ιαπωνικού εργαστηρίου "Kibo" στο διεθνή διαστημικό σταθμό  "ISS".

Πλατφόρμα εφοδιασμού, τεσσάρων περίπου τόνων θα μεταφερθεί στο εργαστήρι για πειράματα  στο διάστημα .Η NASA αποκαλεί χαρακτηριστικά την  παραπάνω πλατφόρμα "εξώστη στο διάστημα" ,η οποία εκτός των άλλων με την κάμερα ακτίνων "Röntgen" και άλλων εργαλείων θα επιδοθεί στην έρευνα της κοσμικής σκόνης και άλλων διαστημικών σωματιδίων.Πηγή:digitalfernsehen.de

 

    Λόγω διαρροής υδρογόνου
Αναβλήθηκε η εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour

Ακρωτήριο Κανάβεραλ, Φλόριντα
 
   Η NASA ανέβαλε για τουλάχιστον 24 ώρες την προγραμματισμένη για το Σάββατο εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εξαιτίας διαρροής υδρογόνου που παρατηρήθηκε κατά την τροφοδοσία της εξωτερικής δεξαμενής.

Πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα που είχε αναγκάσει τη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ να αναβάλει και την εκτόξευση του Discovery τον περασμένο Μάιο.

Η διαρροή υδρογόνου παρατηρήθηκε στον εξωτερικό μηχανισμό της τροφοδοσίας, η οποία ξεκίνησε περί τις 05.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος).

Σκοπός του ταξιδιού του Endeavour είναι η παράδοση εξαρτημάτων και προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το πλήρωμά του.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί ότι τα χαράματα του Σαββάτου (στις 07:17 τοπική ώρα) το διαστημικό σκάφος θα εκτοξευόταν από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ με το επταμελές του πλήρωμα και πολύτιμο φορτίο: το τελευταίο τμήμα του τεράστιου ιαπωνικού διαστημικού εργαστηρίου, εξαρτήματα, ανταλλακτικά και 270 κιλά φαγητού για τα έξι μέλη του πληρώματος του ISS.


Newsroom ΔΟΛ                                                                                                      Πηγή:.in.gr
 
 

 
by restlin, 13 Jun 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03275 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters