Τηλεοπτικός γόρδιος δεσμός

News->Ελλάδα->Τηλεοπτικός γόρδιος δεσμός [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Τηλεοπτικός γόρδιος δεσμός

Τηλεοπτικός γόρδιος δεσμός

img279858301_120

ΕΛΛΑΔΑ
Με το Βασίλη Κουφόπουλο

Σε 27 ημέρες λήγει το λεγόμενο «προσωρινό καθεστώς λειτουργίας» των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών» , αλλά όλοι αναμένουν πως θα ανανεωθεί για μια ακόμη φορά, μέχρι να γίνουν οι προκηρύξεις των αδειών . Μόνο που τώρα τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο καθώς η τεχνολογία και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε. , για τη μετάβαση ως το τέλος του 2012 αλλάζουν όλα τα δεδομένα:

-Αναλογικές τηλεοπτικές άδειες : Η προθεσμία λήγει στις 30.06.2009 και η μόνη παρέμβαση που έγινε ήταν να μειωθεί το τέλος χρήσης των συχνοτήτων κατά 50% στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας ως «αντιστάθμισμα» στη δωρεάν τηλεοπτική διαφήμιση των κομμάτων στις ευρωεκλογές.
-Επίγεια ψηφιακή Τηλεόραση: Οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, χωρίς άδεια, θα μπορούν να εκπέμπουν ψηφιακά κατά το στάδιο της «μετάβασης», χωρίς αντίτιμο. Στον αντίποδα, η ΕΡΤ εκπέμπει ήδη 3 πιλοτικά προγράμματα.
- Ψηφιακό μέρισμα: Από την τελική μετάβαση στην ΕΠΨ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συγκρούονται με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας για τις επιπλέον ψηφιακές συχνότητες που θα προκύψουν.
-IPTV: Η είσοδος του ΟΤΕ , με το Conn-x TV αλλάζει τα δεδομένα δημιουργώντας ανταγωνισμό στη Nova . Στο ίδιο πεδίο κινούνται η HOL και η On Telecoms. Για τη λειτουργία τους δεν χρειάζεται άδεια, αλλά το ΕΣΡ εγκρίνει τα μεταδιδόμενα προγράμματα
-Συνδρομητική TV : Η Multichoice Hellas (Nova) είναι η μοναδική αδειούχος εταιρείας που έχει υπογράψει σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο. Αντιθέτως η θυγατρική του ΟΤΕ, HellasSat αν και κάτοχος της άδειας του ΕΣΡ από το περασμένο Καλοκαίρι, ακόμη περιμένει την υπογραφή της σύμβασης.

media-industry
by Γ Μοσχίδης, 04 Jun 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03092 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters