Η πειρατεία ζει

News->Πειρατικά->Η πειρατεία ζει [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η πειρατεία ζει

Η πειρατεία ζει

pirate_boy

Φοροδιαφεύγουμε, χτίζουμε παράνομα, κλέβουμε το σήμα της Nova και δεν ξέρω τι άλλο. Σκέφτηκε όμως κάποιος το γιατί; Για να μην παρεξηγηθώ, δεν στηρίζω ότι δικαιούται ο οποιοσδήποτε να παρανομήσει για οποιοδήποτε λόγο.
Βλέπει ο πολίτης την κυβέρνηση να δίνει «αύξηση» σε 48 υψηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους μέσω των επιδομάτων παραστάσεως. Ρωτώ λοιπόν: Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί και θα κάνει ο ιδιωτικός υπάλληλος και η κάθε επιχείρηση; Αν ο Φόρος Εισοδήματος αρνηθεί να εφαρμόσει την ίδια πολιτική και για τα επιδόματα παραστάσεως του ιδιωτικού τομέα... που είμαι 99,99% σίγουρος ότι αυτό θα κάνει (το 0,01% είναι η πιθανότητα να προχωρήσει και να φορολογήσει τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων) τότε ο ιδιώτης θα έχει κάθε «παράνομο δικαίωμα» να ψάξει άλλους τρόπους φοροδιαφυγής.

Κοιτάξτε τι γίνεται με τα συνδρομητικά κανάλια. Το ακριβότερο κομμάτι της τιμής της συνδρομής τους -αναλογικά με το χρόνο- είναι με τεράστια διαφορά το κυπριακό ποδόσφαιρο. Σε ποιον όμως ανήκει το ποδόσφαιρο;
Ποιος ετοίμασε το θεσμικό πλαίσιο;
Ποιος χρηματοδότησε την ανέγερση των κτηρίων - γηπέδων;
Ποιος για χρόνια επιδοτεί τα σωματεία;
Ποιος πάει στα γήπεδα και πληρώνει εισιτήριο; Ποιος πληρώνει τους διαιτητές, την Αστυνομία και γενικά όλη την υποδομή;
Όλες οι απαντήσεις είναι: ο Κύπριος φορολογούμενος.

Τι έκαναν λοιπόν οι ψευδό-παράγοντες του αθλητισμού; Εφηύραν το θέμα των αποκλειστικών δικαιωμάτων μετάδοσης. Ενώ τα δικαιώματα αυτά ανήκουν στον Κύπριο φορολογούμενο, τα πώλησαν στα συνδρομητικά κανάλια και αυτά με τη σειρά τους τα πωλούν σε πολύ ψηλότερη τιμή πίσω στους φορολογούμενους.

Όπως και για τα αεροδρόμια, ή τις καντίνες των σχολείων, ή το κάθε τι για το οποίο το κράτος παραχωρεί το δικαίωμα χρήσης, που ανήκει στους πολίτες, έτσι και στο ποδόσφαιρο θα έπρεπε να πει «τα δικαιώματα θα τα πάρει αυτός που θα προσφέρει τη συνδρομή με τη χαμηλότερη τιμή», όπως και «το αεροδρόμιο έπρεπε να δοθεί σε αυτόν που θα επέβαλλε τις χαμηλότερες χρεώσεις».

Δυστυχώς, όμως, έχουμε γεμίσει με άχρηστους πολιτικούς και κυβερνητικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυξάνονται τα έσοδα του κράτους, οι απολαβές τους, η δύναμή τους και φυσικά η ευχέρεια για μίζες.

Θέλουν τα σωματεία μας να πωλούν δικαιώματα; Θέλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί να πωλούν το αποκλειστικό σήμα στους συνδρομητές; Κανένα πρόβλημα. Ας κάνουν το δικό τους πρωτάθλημα, με τα δικά τους γήπεδα και χωρίς επιδοτήσεις από τον φορολογούμενο.

Αν επικρατήσει το μοντέλο, τότε μπράβο τους. Θα ανταμειφθούν όπως κάθε τίμιος επιχειρηματίας.
Να τα θέλουν όμως όλα δικά τους, τότε το μόνο που επιτυγχάνουν είναι την παράνομη πειρατεία.

Κωδικός άρθρου: 874187

ΠΟΛΙΤΗΣ
by Γ Μοσχίδης, 28 May 2009, Comments(3)


Comments
dj 8adam-e!
12 Jun 2009
το αλλο με τον τοτό το ξερεις??ποτέ δεν θα αλλάξουνε!!!!οι απατεωνες θα περναν καλα και οι μ......ς-σωστοι θα πεθαινουν στην ψαθα....
chrismot
06 Jun 2009
sostos!!!
sokratpapa
28 May 2009
εχεις δίκιο στα περισσότερα που αναφέρεις, το θέμα όμως είναι πολιτικό και θέλει πολύ συζήτηση
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05453 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters