Αστυνομικός «πειρατής» προγραμμάτων NOVA στο Βόλο

News->Πειρατικά->Αστυνομικός «πειρατής» προγραμμάτων NOVA στο Βόλο [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Αστυνομικός «πειρατής» προγραμμάτων NOVA στο Βόλο

Συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος, με άλλα 13 άτομα, σε όλη την Ελλάδα

Αστυνομικός * «πειρατής» προγραμμάτων NOVA στο Βόλο

22/05/2009
Μέλος κυκλώματος που έκλεβε και μεταπωλούσε το κωδικοποιημένο σήμα της NOVA επί πληρωμή σε χρήστες του Ίντερνετ, φέρεται να είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Βόλο. Το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη από συναδέλφους του, που υπηρετούν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ από την Εισαγγελία διατάχθηκε έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν ισχύουν οι καταγγελίες. Πάντως από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου, έγινε καταγγελία από 34χρονο, ο οποίος ανέφερε ότι ο αστυνομικός έκλεβε και μεταπωλούσε το κωδικοποιημένο σήμα της NOVA επί πληρωμή σε χρήστες του Ίντερνετ, (ιδιώτες και επιχειρήσεις). Οι τιμές κυμαινόταν ανάλογα με το πρόγραμμα και συγκεκριμένα από 20 ευρώ έως και 50 ευρώ και από 100 ευρώ έως και 400 ευρώ.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά από οργανωμένη επιχείρηση που έγινε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και τη Ρόδο συνελήφθηκαν τελικά 13 άτομα. Ανάμεσα τους επιχείρηση που εκδίδει εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί επιχειρηματίες και ένας υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο αστυνομικός που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, στο Βόλο, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.
Την ουσιαστική συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και των Διευθύνσεων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης τόνισε σε ανακοίνωσή της η συνδρομητική τηλεόραση NOVA, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της πειρατείας.
Ειδικότερα, η εταιρία δηλώνει ότι θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από όσους προβαίνουν στις εν λόγω παράνομες δραστηριότητες (πειρατεία, υποκλοπή σήματος, διανομή, εμπορία κλπ).
Σύμφωνα με τη μήνυση, η εταιρία υπέστη πολύ μεγάλη απώλεια κερδών, ενώ λόγω της σύμβασης και το ελληνικό δημόσιο έχει υποστεί κατ' εκτίμηση οικονομική ζημιά για τα έτη 2008 και 2009 που ανέρχεται στο ποσό των 30.520.000 ευρώ.
Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των εμπλεκομένων διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα σε 878 χρήστες του ίντερνετ ηλεκτρονικά «κλειδιά» για την αποκωδικοποίηση και την πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών ΝΟVΑ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Αργοναυτών 32 - 38221 Βόλος
by Γ Μοσχίδης, 23 May 2009, Comments(1)


Comments
sosmy66
23 May 2009
ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ !!! ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ !!!
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05703 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters