Και νέα πανελλαδική επιχείρηση καταπολέμησης δορυφορικής πειρατείας

News->Πειρατικά->Και νέα πανελλαδική επιχείρηση καταπολέμησης δορυφορικής πειρατείας [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Και νέα πανελλαδική επιχείρηση καταπολέμησης δορυφορικής πειρατείας

Και νένα πανελλαδική επιχείρηση πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω ίντερνετ. Η επιχείρηση διενεργήθηκε στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ρόδο, όπου συνελήφθησαν 6 Ελληνες και 2 αλλοδαποί, ενώ για 4 Ελληνες και έναν αλλοδαπό, σχηματίστηκε δικογραφία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από μήνυση της ΝΟΒΑ, κατ αγνώστων χρηστών, οι οποίοι με χρήση δεκτών DREAMBOX, υποκλέπτουν αποκρυπτογραφούν και διανέμουν οργανωμένα και παράνομα μέσω     Διαδικτύου, σε χρήστες ίντερνετ – κατόχους τέτοιων δορυφορικών δεκτών, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα των καναλιών.

Μετά από σχετικές διαδικασίες, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννης Σακελλάκος, εξέδωσε βουλεύματα άρσης Απορρήτου Επικοινωνιών, σύμφωνα με τα οποία, οι εμπλεκόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ, γνωστοποίησαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών τους, οι οποίοι ασκούσαν την παράνομη δραστηριότητα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες, προσέφεραν στους χρήστες του διαδικτύου με μικρό χρηματικό ποσό, το τηλεοπτικό μπουκέτο. Σύμφωνα με έκθεση της Multichoice, το Ελληνικό Δημόσιο, υπέστη ζημιά για τα δύο τελευταία χρόνια, που ανέρχονται σε 30.520.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, τη στιγμή της έρευνας, μοίραζαν παράνομα τα ηλεκτρονικά κλειδιά σε 878 χρήστες. Τα ηλεκτρονικά ίχνη αυτά, υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία. Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα φορητοί υπολογιστές, 21 δέκτες dreambox, 14 αναγνώστες καρτών, και 28 δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

ΒΑΓΓ. ΜΑΡΚ.
by Γ Μοσχίδης, 21 May 2009, Comments(1)


Comments
finalfour
23 May 2009
ακούστηκε ότι πιάσανε και ένα αστυνομικό και έναν δίκτυα που εργαζότανε στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Αληθεύει;;
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.0388 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters