Από την «Hellas Sat» η δορυφορική μετάδοση των 13ων ΑΜΚΕ

News->Κύπρος->Από την «Hellas Sat» η δορυφορική μετάδοση των 13ων ΑΜΚΕ [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Από την «Hellas Sat» η δορυφορική μετάδοση των 13ων ΑΜΚΕ

 

Από την «Hellas Sat» η δορυφορική μετάδοση των 13ων ΑΜΚΕ

Ταυτισμένη με τη νέα εποχή στον τομέα της τεχνολογίας, θα είναι η τηλεοπτική κάλυψη των 13ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που θα γίνουν στην Κύπρο από την 1η-6η Ιουνίου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ουράνιος Ιωαννίδης, ανακοίνωσε τη συνεργασία με την «Hellas Sat», που θα έχει την ευθύνη της δορυφορικής εκπομπής. Ταυτόχρονα, έγινε η παρουσίαση της τηλεοπτικής παραγωγής, που θα γίνει από τη «Λουμιέρ», όπως επίσης και των ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων, που θα γίνονται από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, η «Hellas Sat» έχει συμβληθεί με την Οργανωτική Επιτροπή των ΑΜΚΕ 2009 για τη μετάδοση των Αγώνων στις συμμετέχουσες υπόλοιπες χώρες και κατ' επέκταση σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω δορυφόρου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Hellas Sat», Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, τόνισε ότι η «Hellas Sat» έχει τη δυνατότητα να στείλει το τηλεοπτικό σήμα σε χώρες με πληθυσμό 3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ έχει ήδη καλύψει 14.000 τηλεοπτικά γεγονότα. Θα καταβληθεί, επίσης προσπάθεια, η τηλεοπτική μετάδοση των 13ων ΑΜΚΕ να είναι το πρώτο τηλεοπτικό γεγονός, που θα μεταδοθεί (σε Κύπρο και Ελλάδα) σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition).

Η τηλεοπτική εκπομπή των Αγώνων θα είναι στο δορυφόρο Hellas Sat 2.

Σε χαιρετισμό του, εκ μέρους της «Λουμιέρ», ο Διευθύνων Σύμβουλος, Άκης Αβρααμίδης, σημείωσε ότι η τηλεοπτική παραγωγή των ΑΜΚΕ είναι η μεγαλύτερη που θα γίνει ως τώρα στην Κύπρο. «Το επίπεδο παραγωγής θα είναι εφάμιλλο με όλες τις διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παραγωγές μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην Ευρώπη», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Αθλητικής Υπηρεσίας του ΡΙΚ, Δώρος Νικολάου, από το Ίδρυμα θα μεταδοθεί όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα, διάρκειας πέραν των 45 ωρών, την περίοδο 1-6 Ιουνίου 2009.

«Από το 1989, όταν καλύψαμε ζωντανά τους 3ους ΑΜΚΕ, συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια των Αγώνων. Το ΡΙΚ ήταν πάντοτε «παρόν» κι έτσι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις για την άμεση ενημέρωση των φιλάθλων και όχι μόνο. Θα μεταδοθούν από το ΡΙΚ 21 αθλητικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων των Τελετών Έναρξης και Λήξης με καθημερινό πρόγραμμα 7-8 ωρών», ανέφερε ο κ. Νικολάου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
by Γ Μοσχίδης, 12 May 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03235 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters