Η ανακοίνωση της Forthnet - Ξαφνική 'σφήνα' Αnt1 (και Κόκκαλη;)

News->Ελλάδα->Η ανακοίνωση της Forthnet - Ξαφνική 'σφήνα' Αnt1 (και Κόκκαλη;) [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η ανακοίνωση της Forthnet - Ξαφνική 'σφήνα' Αnt1 (και Κόκκαλη;)

HTML clipboard

Forthnet: Ξαφνική "σφήνα" Αnt1 (και Κόκκαλη;)

Αυξάνεται η κινητικότητα γύρω από τη μετοχική σύνθεση της Forthnet καθώς έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr φέρουν τον όμιλο Ant1 να έχει αναλάβει πρωτοβουλία κινήσεων κατά το προηγούμενο διάστημα, ενώ άλλες που κυκλοφορούν στην αγορά κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο ακόμη και υποβολής δημόσιας πρότασης για την εταιρία, είτε σε συνεργασία με τους υφιστάμενους μεγάλους μετόχους είτε και κατευθείαν.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος όμιλος διαθέτει αυτή τη στιγμή τεράστια ρευστότητα που υπολογίζεται έως και 600 εκατ. ευρώ, κατόπιν και της πώλησης των δραστηριοτήτων του Ant1 στη Βουλγαρία. Σύμφωνα δε με τραπεζικούς κύκλους, τον ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου για το deal έχει αναλάβει η JP Morgan.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι κινήσεις του Ant1 έγιναν τάχιστα και φαίνεται να έχουν επιδράσει σαν σφήνα στο ενδιαφέρον τουλάχιστον δύο ή και τριών διαφορετικών funds, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν η Advent και η Apax.


Αυτά εδώ και καιρό επιδίωκαν να πάρουν το πράσινο φως από τους υφιστάμενους μεγαλομετόχους, ώστε να λάβουν θέση στη Forthnet, κυρίως αγοράζοντας μετοχές από μικρότερους μετόχους, με όπλο τις τότε πολύ χαμηλότερες τιμές.


Προς το παρόν παραμένει άγνωστο κατά πόσον η κίνηση του ομίλου Ant1 αλλά και η άνοδος της τιμής που έχει μεσολαβήσει (σ.σ.: μέσα σε λιγότερο από 30 ημέρες η τιμή της μετοχής υπερδιπλασιάστηκε) θα αναστείλει το ενδιαφέρον των προαναφερθέντων funds.

Άγνωστη άλλωστε είναι η "ταυτότητα" των αγοραστών που το τελευταίο διάστημα εκτόξευσαν την τιμή και οδήγησαν σε υψηλές συναλλαγές στη μετοχή, ιδίως τις τελευταίες μέρες.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο όμιλος Αnt1 έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς διαθέτει το πλεονέκτημα ότι οι δραστηριότητές του είναι συγγενικές και άμεσα συμπληρωματικές με τη δορυφορική δραστηριότητα της θυγατρικής πλέον της  Forthnet NOVA, η οποία φαίνεται να αποτελεί και βασικό σημείο έλξης για όλους τους ενδιαφερομένους.

Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Ant1 συμμετείχε στον διαγωνισμό πώλησης της NOVA στον οποίο τελικά επικράτησε η Forthnet έναντι τιμήματος 490 εκατ. ευρώ, και ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση ολόκληρης της εταιρίας (που περιλαμβάνει και τη ΝOVA) έκλεισε χθες στα…240 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση φαίνεται όμως να έχει ακόμα μία ενδιαφέρουσα πτυχή. Προς το τέλος του διαγωνισμού για τη NOVA, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρξε προσέγγιση μεταξύ των ομίλων Κόκκαλη και Ant1 για συνδιεκδίκηση της δορυφορικής πλατφόρμας.

Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφορούν εκ νέου σε σχέση με την ίδια τη Forthnet  καθώς ο όμιλος Κόκκαλη ελέγχει τη Hellas On Line. Άρα θα μπορούσε είτε να δημιουργηθεί ένα νέο πολύ μεγάλο σχήμα, είτε να γίνει μια "μοιρασιά" των περιουσιακών στοιχείων της Forthnet  μεταξύ των ομίλων Κυριακού και Kόκκαλη.

Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, ορισμένοι κύκλοι δεν αποκλείουν στην όλη υπόθεση και το ενδεχόμενο εκδήλωσης επιθετικής εξαγοράς.


**** Η ανακοίνωση της Forthnet στο ΧΑ


forthnetnova_120Με σημερινή της ανακοίνωση (κατόπιν σημερινής ερώτησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) η FORTHnet επιβεβαιώνει πλήρως, το αποκλειστικό δημοσίευμα του Euro2day.gr που αποκάλυψε το ενδιαφέρον των τριών funds στις 29 Απριλίου., αποφεύγοντας ωστόσο οποιαδήποτε αναφορά στη "σφήνα" απο πλευράς ομίλου Ant1.

To πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με το Ν. 3340/2005, τις υπό στοιχεία 3/347/2005 και 5/204/2000 Αποφάσεις του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ως ισχύουν, και τις παραγράφους 4.1.3.1. εδ. ε) και 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και σε συνέχεια της από 24.04.2009 Ανακοίνωσης μας και σχετικής νεώτερης επικοινωνίας μας με τον βασικό μέτοχο αυτής, Emirates International Telecommunications LLC (ΕΙΤ), η Εταιρεία επιβεβαιώνει την πρόθεση της ΕΙΤ να διατηρήσει τη συμμετοχή της στη Forthnet.

Η Εταιρία επιπροσθέτως ανακοινώνει ότι, κατόπιν σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds) να επενδύσουν στην εταιρεία, ξεκίνησε ξεχωριστά προκαταρκτικές συζητήσεις με κάθε ένα από αυτά τα κεφάλαια με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης της σχετικής επένδυσης και τα πιθανά οφέλη για την Forthnet και τους μετόχους της.

Η Forthnet επισημαίνει ότι είναι αβέβαιο εάν αυτές οι προκαταρκτικές συζητήσεις, που διεξάγονται αποκλειστικά από τη διοίκηση της εταιρείας υπό την κάλυψη ισχυρών συμφωνιών εμπιστευτικότητας, οδηγήσουν σε διαπραγματεύσεις ή, εφόσον ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, τελεσφορήσουν.

Η Forthnet δεσμεύεται να ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε περαιτέρω ουσιώδη εξέλιξη σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Η παρούσα Ανακοίνωση λαμβάνει χώρα σε συνέχεια της από 08.05.2009 σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
by Γ Μοσχίδης, 09 May 2009, Comments(3)


Comments
netagra
12 May 2009
Σωστά τα λέτε κύριε Βραχνέ
bb
12 May 2009
omoiws na aposyrthw
xwris gelio
Γ. Βραχνός
11 May 2009
Αν την πάρει ο Κόκκαλης, τότε μπορεί να γίνω για πρώτη φορά συνδρομητής της ΝΟΒΑ....
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04342 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters