Το νέο πρόγραμμα της Τηλεόρασης της Βουλής

News->Ελλάδα->Το νέο πρόγραμμα της Τηλεόρασης της Βουλής [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Το νέο πρόγραμμα της Τηλεόρασης της Βουλής

Το νέο πρόγραμμα της Τηλεόρασης της Βουλής

 

vouliΗ Τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων ξεκινά, σταδιακά, από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2009, το ανανεωμένο Πρόγραμμά της δίνοντας έμφαση στα κοινοβουλευτικά δρώμενα και τη διεύρυνση της πολιτιστικής προσφοράς της προς το τηλεοπτικό κοινό, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

 

Το νέο Πρόγραμμα, χωρισμένο σε θεματικές ζώνες, καθημερινά, περιλαμβάνει:

 

- Μία νέα εκπομπή με τίτλο «300 Χ 12» που αφορά σειρά συνεντεύξεων των βουλευτών.

 

- Τακτικές εκπομπές -σε συνεργασία με τα Μουσεία της Ελλάδος- μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο πολιτισμικός πλούτος και η Ιστορία της χώρας.

 

- 36 ιστορικά ντοκιμαντέρ, σε πολλά επεισόδια, που καλύπτουν μία ευρεία ιστορικοπολιτική θεματογραφία (από την προσωπική ζωή ξένων πολιτικών) και 21 θεματικές βραδιές με ντοκιμαντέρ που ενημερώνουν για τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις αλλά και αναφέρονται σε ζητήματα γύρω από μυστήρια της φύσης.

 

- Σειρά βιογραφιών μεγάλων λογοτεχνών και καλλιτεχνών καθώς και θεματικές ζώνες με ερευνητικά ντοκιμαντέρ που προσεγγίζουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, τη σεξουαλική κακοποίηση και την εκμετάλλευση ανηλίκων.

 

 

 

Το Πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης με:

 

(α) Ζώνες αφιερωμένες στην κλασσική μουσική, στην Όπερα και στο Χορό.

 

(β) Τη Θεατρική Βραδιά, με κωμωδίες και δράματα του κλασσικού ρεπερτορίου, παραγωγής του BBC και της γαλλικής Τηλεόρασης.

 

(γ) Κινηματογραφικά αφιερώματα στο φίλμ νουάρ, στους μεγάλους ξένους σκηνοθέτες.

 

(δ) Ταινίες πολιτικού περιεχομένου.

 

Η Τηλεόραση της Βουλής έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη και προβολή του κοινοβουλευτικού έργου αλλά και πολιτιστικών θεμάτων, σε μία προσπάθεια προαγωγής της Κοινοβουλευτικής Πολιτικής τηλεόρασης, χωρίς όμως να παραλείπει και την ψυχαγωγική της συμβολή. Εξασφαλίστηκε η γαλλική αστυνομική σειρά «Ο Διαπραγματευτής», με πρωταγωνιστή τον διεθνούς φήμης Έλληνα ηθοποιό Γιώργο Χωραφά. Στις σειρές που θα προβάλει η Τηλεόραση της Βουλής περιλαμβάνονται και τα 38 επεισόδια της γνωστής βρετανικής καυστικής πολιτικής σάτιρας Yes Minister και Yes Prime Minister.

 

Επίσης στο πλαίσιο της πολιτιστικής συμβολής της, η Τηλεόραση της Βουλής συνεχίζει και διευρύνει από το Σεπτέμβριο, την εποικοδομητική συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ ξεκινά τακτική συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών για την προβολή του πλούσιου Αρχείου της τόσο σε Λαογραφικά όσο και σε επιστημονικά θέματα.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθεια αναβάθμισης του τηλεοπτικού Προγράμματος του Καναλιού της Βουλής μεταδίδονται ήδη οι εκπομπές:

 

- ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, στην οποία αναλύονται τα νομοσχέδια που ψηφίζονται από την Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

- ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

- ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

 

- Συνεχίζεται η παρουσίαση των βιογραφικών των Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.

 

- Προετοιμαζόμαστε για το ραδιόφωνο ώστε να αρχίσει να εκπέμπει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα εκπέμπει στο Διαδίκτυο. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής για να πετύχουμε προγραμματική συμφωνία προβολής των έργων και του σπάνιου υλικού που διαθέτουν.

 

- Επίσης προετοιμαζόμαστε για παρουσίαση του Δελτίου Ειδήσεων της Βουλής κατ’ αρχήν στην αγγλική γλώσσα και σε πρώτη φάση κάθε Δευτέρα θα παρουσιάζεται το κοινοβουλευτικό έργο της εβδομάδας. Σε επόμενη φάση το δελτίο θα μεταδίδεται στα αλβανικά, πολωνικά και πακιστανικά.

omogeneia.ana-mpa.gr
by Γ Μοσχίδης, 07 May 2009, Comments(1)


Comments
sourdo
07 May 2009
Μετά την ΕΡΤ που χρυσοπληρώνει ο Ελληνικός Λάος προστέθηκε πλέον και το ραδιόφωνο και η τηλεόραση της Βουλής.

Ο κ. Σιούφιας έχει εκτινάξει στα ύψη τον προϋπολογισμό της Βουλής τα τελευταία 2 χρόνια.

Και αυτό για να βολευτούν μερικές ακόμη δεκάδες ημέτεροι...

Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05088 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters