Συνεργασια ΕΡΤ - ARTE

News->Ειδήσεις Γενικά->Συνεργασια ΕΡΤ - ARTE [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Συνεργασια ΕΡΤ - ARTE

Μια σημαντική γέφυρα συνεργασίας εγκαινιάζεται μεταξύ της ΕΡΤ και του γαλλογερμανικού δικτύου ARTE με την υπογραφή διετούς συμφωνίας μεταξύ των δύο ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών. Αντιπροσωπεία του καναλιού, που από το 1991 με ζήλο προωθεί την ποιοτική δημιουργία, βρίσκεται στη χώρα μας για την αναβάθμιση της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα μεταφραστεί σε συμπαραγωγές τηλεοπτικών προγραμμάτων, στην κοινή οργάνωση θεματικών βραδιών σε ευρωπαϊκή κλίμακα, στη συνεργασία σε διάφορες ευρωπαϊκές εκδηλώσεις, και στην αγορά και πώληση τηλεοπτικών προγραμμάτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνδιοργάνωση κοινών θεματικών βραδιών για σημαντικά γεγονότα της πολιτιστικής ή πολιτικής ζωής της Ελλάδας και της Ευρώπης, οι οποίες θα μεταδίδονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, θα συμβάλει στην προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του ελληνικού πολιτισμού σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Ο όμιλος ARTE είναι δημόσια τηλεόραση που δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία και έμφαση στην προβολή της πολιτιστικής ευρωπαϊκής κουλτούρας, προσφέροντας βήμα και οικονομική στήριξη σε ντοκιμαντέρ κάθε είδους, μυθιστοριογραφίες, κινηματογραφικές ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων, είτε καταξιωμένων δημιουργών, ενημερωτικές εκπομπές, ειδήσεις και πολιτιστικά μαγκαζίνο .

Το 40% των προγραμμάτων του είναι ντοκιμαντέρ, το 20% είναι κινηματογραφικές ταινίες και το 10% είναι ταινίες για την τηλεόραση. Το 20% του παραγόμενου προϊόντος αφορά σε ενημερωτικά προγράμματα και το υπόλοιπο 10% σε προγράμματα που έχουν ως θέμα τη μουσική, το θέατρο και τον χορό. Ο αριθμός των καινούργιων παραγωγών του καναλιού είναι σημαντικός, αφού το 75% των βραδινών προγραμμάτων του ARTE είναι σε πρώτη προβολή.

Μάλιστα, αυτή η πλούσια "δεξαμενή" των κινηματογραφικών συμπαραγωγών του τροφοδοτεί ετησίως τα γνωστότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Οι αδελφοί Νταρντέν , ο Λαρς φον Τρίερ, ο Μίκαελ Χάνεκε, αλλά και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είναι μόνο μερικοί από τους σημαντικούς σκηνοθέτες που γνώρισαν την υποστήριξη του δικτύου.

Το ARTE ιδρύθηκε το 1991 με χρηματοδότηση της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπου και εκπέμπει κάθε μέρα σε 24ωρη βάση. Η εμβέλεια του ωστόσο ξεπερνά τα γαλλογερμανικά σύνορα μέσα από συνεργασίες με κρατικά κανάλια ανά την Ευρώπη, αλλά και προβολή των εκπομπών του μέσω δορυφόρου σε Αφρική και Αμερική. Μέλος αυτής της μεγάλης τηλεοπτικής οικογένειας πλέον γίνεται και η ΕΡΤ.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας της ΕΡΤ και του ARTE, η οποία θα συνέρχεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Επίσης, προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΡΤ - με συμβουλευτική ψήφο - στις συνελεύσεις και συνεδριάσεις των καταστατικών οργάνων του ARTE.

ΠΗΓΗ : http://news.ert.gr
by Γιώργος Βλαχάκης, 29 Apr 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.0557 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters