Η MobileTV στη σκιά του κόστους και των δικτύων μετάδοσης

News->Κόσμος->Η MobileTV στη σκιά του κόστους και των δικτύων μετάδοσης [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η MobileTV στη σκιά του κόστους και των δικτύων μετάδοσης

Στην Ε.Ε.

Η MobileTV στη σκιά του κόστους και των δικτύων μετάδοσης

Qualcomm MediaFLO mobile TV

Photo credit: Kurt Rogers

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 21 Απριλίου 2009 07:00

Tα δίκτυα μετάδοσης αλλά και το υψηλό κόστος, φαίνεται να «προδίδουν» -επί του παρόντος τουλάχιστον- την ανάπτυξη της MobileTV, της νέας τηλεοπτικής υπηρεσίας που προωθεί με ιδιαίτερη θέρμη τον τελευταίο χρόνο, η Ε.Ε.

Ειδικότερα, η αδυναμία επίτευξης ικανοποιητικής εικόνας μετάδοσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων, επάνω στα υφιστάμενα τηλεφωνικά δίκτυα 3G, δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στη διείσδυση της υπηρεσίας στον τελικό καταναλωτή, ενώ παράλληλα το υψηλό κόστος επένδυσης που απαιτείται για τη δημιουργία αξιόπιστου δικτύου, κάνει το πρόβλημα εντονότερο.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια μεικτή εικόνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού ενώ για παράδειγμα στη Γαλλία η διείσδυση της υπηρεσίας παρουσιάζει αύξηση 13,5%, στη Μεγάλη Βρετανία η εικόνα είναι εντελώς αντίθετη, αφού τα στοιχεία μιλούν για μείωση των συνδρομητών με πρόσβαση στην υπηρεσία.

Στο τοπίο αυτό έρχεται να προστεθεί και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και των παρόχων τηλεοπτικών προγραμμάτων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται ολοένα και πιο έντονος, αφού τα κανάλια στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν και στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, τη δεσπόζουσα θέση που κατέχουν στο τηλεοπτικό μέσο, δίνουν με πολλή προσοχή και έναντι υψηλού ανταλλάγματος το δημοφιλές περιεχόμενο που διαθέτουν.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η υπηρεσία του MobileTV, χωρίς ελκυστικό περιεχόμενο (που δεν είναι άλλο από αυτό που προβάλλεται στην παραδοσιακή τηλεόραση), είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
by Γ Μοσχίδης, 22 Apr 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03528 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters