Όταν τα αγαθά κ(λ)όποις κτώνται

News->Πειρατικά->Όταν τα αγαθά κ(λ)όποις κτώνται [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Όταν τα αγαθά κ(λ)όποις κτώνται

Φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ ξεσκονίζουν πελατολόγια των πειρατών του dreambox

Όταν τα αγαθά κ(λ)όποις κτώνται

Δεν φτάνει που κινδυνεύουν να πάνε φυλακή, οι παράνομοι παροχείς δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος, αλλά θα χάσουν και όσα με κό(λ)πο δημιούργησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση παρεμβαίνει πλέον ο Φόρος Εισοδήματος και η Υπηρεσία ΦΠΑ, αναζητώντας τα χρήματα που απώλεσε το κράτος από την παράνομη δραστηριότητα. Αν κάποιος λάβει υπόψη του, το εύρος του κύκλου εργασιών των παράνομων κυκλωμάτων, αντιλαμβάνεται ότι τα καθαρά αφορολόγητα έσοδα των «πειρατών» ήταν τέτοια που ξεπερνούσαν ακόμα και αυτά μεγάλων επιχειρήσεων. Για τον σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ζητήσει από την Αστυνομία τα πελατολόγια των παροχέων ώστε να υπολογίσουν το ύψος των εσόδων τους και το ύψος του Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ που θα έπρεπε να καταβληθεί. Το ποσόν που τελικά θα υπολογιστεί, θα επιβαρυνθεί και με τους νόμιμους τόκους, αλλά και με τα σχετικά πρόστιμα.

Δέσμευση περιουσιών
Ωστόσο τα βάσανα για τους «πειρατές» δεν πρόκειται να τελειώσουν εύκολα αφού εναντίον τους κινούνται και οι εταιρείες παροχής τηλεοπτικών συνδρομητικών υπηρεσιών, με ιδιωτικές ποινικές αλλά και αστικές αγωγές απαιτώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι παράνομοι παροχής εκμεταλλευόντουσαν το δικό τους προϊόν (τηλεοπτικό σήμα), αποστερώντας τους σημαντικά εισοδήματα. Μάλιστα οι νόμιμοι παροχείς έχουν ενημερώσει ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους οργανισμούς προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, ώστε να απαιτήσουν και το δικό τους μερίδιο από την κλοπή της πνευματικής τους περιουσίας. Για να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις οι εταιρείες ζητούν την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων (ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί των ίδιων και των μελών των οικογενειών τους).

Επιμένουν
Παρά την έντονη δραστηριότητα της Αστυνομίας, κάποιοι παράνομοι παροχείς επιμένουν να εκπέμπουν σήμα σε περιορισμένο αριθμό συνδρομητών τους, πιστεύοντας ότι οι έρευνες δεν θα τους ακουμπήσουν. Ωστόσο όπως έγραψε και χθες ο «Π» αναμένεται ότι θα γίνουν συλλήψεις ακόμα και αστυνομικών οι οποίοι είχαν αναγάγει σε κύρια ενασχόλησή τους την εγκατάσταση dreambox και την παράνομη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος. Οι αστυνομικοί αυτοί έχουν εντοπιστεί, και ο ένας από αυτούς φαίνεται πως διαθέτει μεγάλο πελατολόγιο, Η Αστυνομία σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις άλλων κρατών θα προσπαθήσει να κόψει και την ροή καρτών πρόσβασης στις υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης, οι οποίες έχουν υποστεί επέμβαση ώστε να αποκωδικοποιούν το σήμα χωρίς να καταβάλλεται συνδρομή.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗ

Κωδικός άρθρου: 865978

Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ - 15/04/2009, Σελίδα: 20
by Γ Μοσχίδης, 16 Apr 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04786 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters