Χιλιάδες με dream - box

News->Πειρατικά->Χιλιάδες με dream - box [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Χιλιάδες με dream - box

Χιλιάδες με dream - box

pirate_11_120

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Εμπόδιο αποτελεί για την Αστυνομία η δίωξη των χιλιάδων συνδρομητών δορυφορικού σήματος μέσω του ευρυζωνικού αποκωδικοποιητή «dream - box». Χιλιάδες συμπατριώτες μας αναγκάζονται να προβούν σε αυτή τη λύση, αφού είναι πάρα πολύ υψηλά τα τέλη που αναγκάζονται να καταβάλουν για να ικανοποιήσουν τις τηλεοπτικές τους ανάγκες και να έχουν πρόσβαση σε προγράμματα δορυφορικών ή καλωδιακών σταθμών. Χαρακτηριστικά, οι ιδιοκτήτες ενός νοικοκυριού για να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των προγραμμάτων και ιδιαίτερα των αθλητικών μεταδόσεων πρέπει να καταβάλλουν ποσά που ξεπερνούν τα 100 ευρώ μηνιαίως.

Οι αστυνομικές Αρχές, όμως, άρχισαν έρευνα με σκοπό να εντοπίσουν όλους όσοι παρανομούν και έναντι αμοιβής προσφέρουν δορυφορικά σήματα σε εκατοντάδες σπίτια και καρπούνται χιλιάδες ευρώ. Ήδη, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο πρόσωπα από τη Λεμεσό που συνελήφθησαν προχθές και τα οποία χθες προφυλακίστηκαν για περίοδο έξι ημερών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις στη «Σ», ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, Γιαννάκης Χαραλάμπους, ξεκαθάρισε ότι όλοι όσοι διαθέτουν «dream - box» και εξασφαλίζουν δορυφορικό σήμα είναι συνεργοί στο έγκλημα. Ερωτηθείς ο κ. Χαραλάμπους σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Αστυνομία, ο αξιωματικός της Δύναμης είπε ότι «αυτό είναι κάτι που θα το δούμε σε μεταγενέστερο στάδιο». Πάντως, να σημειωθεί ότι συνδρομητές δορυφορικού σήματος είναι επώνυμα πρόσωπα, ακόμα και βουλευτές, οι οποίοι διαθέτουν τη συσκευή «dream - box», αλλά έχουν ασυλία.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι «ναι μεν η μετάδοση και η αποδοχή δορυφορικού σήματος μέσω του ευρυζωνικού αποκωδικοποιητή είναι παράνομη, εντούτοις όμως η παρανομία θα πρέπει να αποδειχθεί στο Δικαστήριο, κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο, λόγω και του μεγάλου αριθμού συνδρομητών».

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές οι δύο ύποπτοι φέρονται να υπέκλεπταν το δορυφορικό σήμα από κυπριακά, ελληνικά και ξένα συνδρομητικά κανάλια και ακολούθως μεταδιδόταν σε μη εξουσιοδοτημένους συνδρομητές, οι οποίοι εξασφάλιζαν τις πλαστές δορυφορικές κάρτες έναντι του μισού ποσού από αυτό που θα κατέβαλλαν ως εξουσιοδοτημένοι συνδρομητές. Πάντως, οι ανακριτές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των μη εξουσιοδοτημένων χρηστών ανέρχεται στους 1.900.

sigmalive
by Weirdo, 11 Apr 2009, Comments(1)


Comments
pappikos
11 Apr 2009
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04404 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters