Την γλυτώνουν οι παράνομοι συνδρομητές

News->Πειρατικά->Την γλυτώνουν οι παράνομοι συνδρομητές [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Την γλυτώνουν οι παράνομοι συνδρομητές

Απειλούν και αμφισβητούν τους αστυνομικούς που ξηλώνουν τα παράνομα κυκλώματα

Την γλυτώνουν οι παράνομοι συνδρομητές

nova_hack

Στο απυρόβλητο θα μείνουν οι κάτοχοι συσκευών Dreambox με τις οποίες λάμβαναν παρανόμως τηλεοπτικό δορυφορικό σήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Εισαγγελέας, διαμήνυσε στην Αστυνομία ότι θεωρεί υπερβολική ενδεχόμενη προσπάθεια δίωξης των χιλιάδων συνδρομητών, καθώς κάτι τέτοιο και νομικώς επισφαλές είναι (χρειάζεται μαρτυρία για κάθε μία περίπτωση), αλλά και πρακτικώς αδύνατον.

Αυτό που αναμένεται να γίνει είναι να εντοπιστούν κάποιοι συνδρομητές, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες εναντίον των ιδιοκτητών των servers που αναμετέδιδαν παρανόμως το τηλεοπτικό σήμα. Πάντως οι συνδρομητές έχουν ήδη «τιμωρηθεί» καθώς έχει διακοπή η παράνομη λήψη σήματος, για την οποία είχαν προπληρώσει για περίοδο ενός έτους. Πάντως τα ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί επισύρουν ποινές φυλάκισης έως τρία χρόνια και πρόστιμο έως 40.000 ευρώ.

Παρανομούν
Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Αρχηγείου, Γ. Χαραλάμπους δήλωσε χθες στο ΡΙΚ, ότι οι συνδρομητές των παράνομων υπηρεσιών έχουν διαπράξει αδικήματα και το αν γνώριζαν ή όχι την παρανομία, είναι άλλο θέμα. Ο κ. Χαραλάμπους επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες ο «Π» σχετικά με τον Αγγλοκύπριο ο οποίος φαίνεται να μετέδιδε παράνομα τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Αγγλία, από την Λεμεσό μέσω των servers που είχε εγκαταστήσει και χρησιμοποιώντας το κωδικό όνομα «Κιλελέρ». Η Αστυνομία έχει πληροφορίες και για άλλα κυκλώματα που μεταδίδουν παρανόμως τηλεοπτικό σήμα και συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό τους, καθώς το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις και διατυπώνονται πιεστικά παράπονα από τους νόμιμους παροχείς σήματος συνδρομητικών καναλιών, οι οποίοι έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νόμιμοι παροχής προχωρούν και σε ιδιωτικές ποινικές διώξεις εναντίον των «πειρατών» τηλεοπτικού σήματος, ενώ πρόκειται να ζητήσουν και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων καθώς σκοπεύουν να ζητήσουν αποζημιώσεις.

Απειλούν
Ασφαλείς πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, του Αρχηγείου Αστυνομίας, λόγω της έντονης δραστηριότητας τους έχουν γίνει δέκτες απειλών από κυκλώματα παρανόμων που θησαύριζαν είτε από τον ηλεκτρονικό τζόγο είτε από την παράνομη αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος. Αυτό που προκαλεί όμως προβληματισμό είναι και κάποια κρούσματα αμφισβήτησης για την δραστηριότητα τους, από κύκλους της Αστυνομίας. Μάλιστα, κάποιοι προσπαθούν αδίκως να τους αποδώσουν αλλότρια κίνητρα, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούν συμφέροντα. Είναι προφανές ότι οι επιτυχίες του Γραφείου έχουν ενοχλήσει, και ίσως όσο εντείνεται η δραστηριότητα ενάντια στην παρανομία, να ενοχλήσουν ακόμα περισσότερο.
Σ

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗ

ΠΟΛΙΤΗΣ - 11/04/2009
by Γ Μοσχίδης, 11 Apr 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03782 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters