Συνδρομητική TV: Επιλογή χαμηλού κόστους το dream box

News->Πειρατικά->Συνδρομητική TV: Επιλογή χαμηλού κόστους το dream box [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Συνδρομητική TV: Επιλογή χαμηλού κόστους το dream box

Συνδρομητική TV:

Επιλογή χαμηλού κόστους το dream box

nova_hack

11/04/2009 
ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΖΑ

Μετά τη σύλληψη δύο ατόμων που υπέκλεπταν το δορυφορικό σήμα από κυπριακά, ελλαδικά και ξένα συνδρομητικά κανάλια και ακολούθως το μετέδιδαν σε καταναλωτές, αρκετοί που έχουν dream box ανησυχούν για τυχόν συλλήψεις.

Χιλιάδες συνδρομητές προμηθεύονται σήμερα και χρησιμοποιούν έναντι χαμηλού κόστους dream box αφού οι χρεώσεις που επιβάλλουν τα συνδρομητικά κανάλια έχουν γίνει δυσβάστακτες.
Για να έχει πρόσβαση σε κανάλια και πλατφόρμες ο πολίτης και να ενημερώνεται σχετικά με ποδόσφαιρο, τένις, φόρμουλα, αθλητικά γεγονότα και άλλα ποικίλα θέματα υπολογίζεται ότι απαιτείται ένα ποσό περίπου ?140 μηνιαίως. Οι καταναλωτές, για να εξασφαλίσουν την ενημέρωσή τους, υπολογίζεται ότι τώρα καταβάλλουν μόνο περίπου ?200 ετησίως μέσω του «ονειρικού κουτιού» dream box.

Μετά τη σύλληψη δύο ατόμων που υπέκλεπταν το δορυφορικό σήμα από κυπριακά, ελληνικά και ξένα συνδρομητικά κανάλια και ακολούθως το μετέδιδαν σε καταναλωτές, αρκετοί που έχουν dream box ανησυχούν για τυχόν συλλήψεις.
Ερωτηθείς επί του θέματος ο κ. Ιωνά Νικολάου, πρόεδρος της επιτροπής Νομικών της Βουλής και βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, δήλωσε ότι «Αυτά τα θέματα ρυθμίζονται από την αγορά και από το ενδιαφέρον που έχει ο καθένας. Αν για παράδειγμα είναι κάτι ακριβό, απλά οι καταναλωτές αποφασίζουν να μην μπουν πάνω». Σημασία δεν έχει πόσο το πουλάει η κάθε εταιρεία το πακέτο της αφού είτε είναι είκοσι, είτε τριάντα ευρώ, είτε βρήκε ο καταναλωτής τρόπο μόνος του να μπαίνει και να βλέπει, είναι παράνομο και καλύπτεται από τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Η εταιρεία σου δίνει τον αποκωδικοποιητή μόνο αν καταβάλεις κάποια συνδρομή. Ο καταναλωτής καταβάλει τη συνδρομή αλλά σε κάποιον τρίτο που δεν έχει σχέση με την εταιρεία άρα η πρώτη που ευθύνεται είναι αυτή που έχει το dream box.

«Ο καταναλωτής μπορεί να μην έχει καμία ευθύνη εξαρτάται από τα γεγονότα της υπόθεσης. Αν δεν γνώριζε π.χ. την παρανομία ή νόμιζε πως η εταιρεία είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα της πώλησης του πακέτου, τότε είναι καλόπιστος», δήλωσε ο κ. Ιωνάς Νικολάου.
Μιλώντας με τον κ. Αντώνη Αντωνιάδη, ανώτερο λειτουργό στο γραφείο επιτρόπου ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομείων, μας ενημέρωσε ότι αρμοδιότητα του γραφείου του δεν είναι οι χρεώσεις που μπορεί να επιβληθούν από τα κανάλια, αλλά «η δουλειά μας αφορά τον τεχνικό έλεγχο των συσκευών. Δηλαδή αν τηρούνται συγκεκριμένες Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ελέγχουμε τη χρήση των συσκευών, αυτές αντιλαμβάνομαι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους». Οι συσκευές σαν συσκευές δεν είναι παράνομες, τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.

«Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη»
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών διά του Προέδρου του Πέτρου Μάρκου δηλώνει ότι παλιότερα είχε γίνει δέκτης παραπόνων για συγκεκριμένο συνδρομητικό κανάλι. Αγγίζοντας το θέμα της προσφυγής χιλιάδων πολιτών σε «πειρατές» για την εξασφάλιση φθηνής συνδρομής δορυφορικού συστήματος και πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια, ο κ. Μάρκου απέδωσε ευθύνες στην Πολιτεία. «Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν αυτοί που δημιουργούν την κατάσταση για να βγάλουν κέρδος», είπε, συνεχίζοντας «αν παραδείγματος χάριν ο καταναλωτής δεν ξέρει ότι είναι παράνομο και εξασφαλίσει πειρατικά δορυφορικό σήμα πρόσβασης σε συνδρομητικό κανάλι, εκεί θα ζητήσουμε την κατανόηση της δικαιοσύνης. Αυτό δεν είναι σίγουρα ένα θέμα που μπορούμε να πάρουμε ευθύνη. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει σε τι βαθμό ευθύνεται ή δεν ευθύνεται ένας αδαής, ταλαίπωρος καταναλωτής».
by Weirdo, 11 Apr 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.49004 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters