Η Αυστραλία σχεδιάζει Υπερλεωφόρο πληροφοριών.

News->Κόσμος-> Η Αυστραλία σχεδιάζει Υπερλεωφόρο πληροφοριών. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η Αυστραλία σχεδιάζει Υπερλεωφόρο πληροφοριών.

                                         Η Αυστραλία σχεδιάζει Internet με υψηλές ταχύτητες µετάδοσης δεδοµένων (information Super-Highway) το οποίο θα προωθηθεί σχεδόν σ'όλη την επικράτεια .Το 90% των νοικοκυριών θ'απολαμβάνουν ταχύτητες  έως 100 Mbits/δευτερόλεπτο.Όπως ανακοίνωσε  σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας "Kevin Rudd ",για την υλοποίηση του υπερ-γρήγορου ευρυζωνικού αυτού δικτύου θα υπάρξει ανάλογη ροή κρατικών κονδυλίων.Το δίκτυο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ χρόνια με κόστος 22,8 δισεκατομμυρίων Ευρώ.Η κυβέρνηση θέλει να εκχωρήσει τη συμμετοχή της αργότερα.Τοέργο θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.Πηγή:digitalfernsehen.de

                                                      Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων θα αποκτήσει η Αυστραλία .


Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ένα τεραστίων διαστάσεων πρόγραμμα για την επέκταση της ευρυζωνικότητας σε όλη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε ότι η Αυστραλία υστερεί σημαντικά στον τομέα, ενώ παρομοίασε το πρόγραμμα με την κατασκευή των σιδηροδρόμων τον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας εξάλλου, ο κ. Κέβιν Ρουντ είχε υποσχεθεί προσιτό ευρυζωνικό Ίντερνετ για όλους τους Αυστραλούς.

Ιδιωτικές εταιρείες, όπως η Optus της Σιγκαπούρης και η Axia NetMedia από τον Καναδά, έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις για την κατασκευή του δικτύου οπτικών ινών που θα παρέχει ταχύτητες μέχρι 12 Mbps. Ωστόσο, ειδικοί έχουν συμβουλεύσει τη κυβέρνηση να προτιμήσει την επένδυση σε δίκτυα ftth (fibre to the home), που παρέχουν ταχύτητες μέχρι και 100 Mbps και κάλυψη που θα φτάνει το 90%.

Ο κ. Ρουντ περιέγραψε το σχέδιο ευρυζωνικότητας ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ταχεία ανάπτυξη του οικονομικού σκέλους της. «Όπως ο σιδηρόδρομος προσδιόρισε το μέλλον το 19ο αιώνα, έτσι η ευρυζωνικότητα αντιπροσωπεύει την κύρια αναπτυξιακή υποδομή του 21ου αιώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, η κυβέρνηση θα επενδύσει αρχικά 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 43 δισεκατομμύρια δολάρια σε ορίζοντα οχταετίας. Παράλληλα με την κατασκευή του ευρυζωνικού δικτύου, η χώρα θα προχωρήσει και σε αναπροσαρμογή της νομοθεσίας των τηλεπικοινωνιών.

Η παροχή γρήγορου Ίντερνετ στην Αυστραλία έχει αποδειχτεί μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, εξαιτίας της υπερβολικής συγκέντρωσης πληθυσμών σε παραθαλάσσιες περιοχές που έρχεται σε αντίθεση με τις μικρές και αραιές κοινότητες που ζουν στο εσωτερικό της χώρας. Τονίζοντας τη σημασία του έργου, ο πρωθυπουργός της χώρας συνέδεσε την υλοποίηση του με το σχέδιο της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, αφού θα δημιουργηθούν 25.000 νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών κατασκευής του δικτύου.

kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

 
by restlin, 07 Apr 2009, Comments(1)


Comments
DREAMBOXAKIAS
08 Apr 2009
αυτές οι ταχήτητες στην Ελλάδα,ίσως έρθουν σε κανάν αιώνα!
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05443 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters