Κάθε δεύτερο βρετανικό τηλεοπτικό νοικοκυριό με Pay-TV-συνδρομή.

News->Κόσμος-> Κάθε δεύτερο βρετανικό τηλεοπτικό νοικοκυριό με Pay-TV-συνδρομή. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Κάθε δεύτερο βρετανικό τηλεοπτικό νοικοκυριό με Pay-TV-συνδρομή.

                               Σύμφωνα με στοιχεία από μελέτη που παρουσίασε σήμερα Δευτέρα η ραδιοτηλεοπτική αρχή"Ofcom" παρατηρειται εκ μέρους των βρετανικών ψηφιακών τηλεοπτικών  νοικοκυριών μεγάλη αποδοχή της συνδρομητικής τηλεόρασης. Συνδρομητές του "Sky Digital" λαμβάνουν με πιστοποιημένο υψηλής ευκρίνειας δέκτη περισσότερα από 20 HDTV-κανάλια,σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των τηλεοπτικών νοικοκυριών της "γηραιάς Αλβιόνας" έχει παραγγείλει ένα ή περισσότερα συνδρομητικά κανάλια.


Επίσης κατά την έρευνα "Digital Progress Report" το 49,5% του συνόλου των τηλεθεατών κατά το  τελευταίο τρίμηνο του 2008 είχαν πρόσβαση σε φηφιακές τηλεοπτικές προσφορές συνδρομητικής τηλεόρασης δορυφορικά ή καλωδιακά.Τούτο αντιπροσωπεύει αύξηση 0,9 ποσοστιαίων μονάδων της προηγούμενης αντίστοιχης τριμηνιαίας περιόδου.Ο προεξάρχον στην δορυφορική εμπορική αγορά παροχέας συνδρομητικής τηλεόρασης "BSkyB", που μέσα από την πλατφόρμα του "Sky Digital" κατά το τέταρτο τρίμηνο προσέλκυσε 515.000 νέους πελάτες και τροφοδοτεί το 19%(1,7 εκατ.) των 9,2 εκατομμυρίων ενεργών συνδρομητών ,μεσω των "Multiroom"-συμβολαίων, με ψηφιακή λήψη σε περισσότερα  από ένα δωμάτια του σπιτιού.

Ο καλωδιακός παροχέας "Virgin Media" έφθασε στα 3,6 εκατομμύρια νοικοκυριών εκ των οποίων το 52%  έχει πρόσβαση στις "Video-on-Demand"-προσφορές της πλατφόρμας του.

 

Η διείσδυση της HDTV στο τηλεοπτικό στερέωμα της Βρετανίας εξελίσσεται δυναμικά,μάλιστα δε η επίγεια εκπομπή της ξεκινά στα τέλη του 2009.


Το 40% περίπου των Βρετανών απολαμβάνουν τα ψηφιακά τους προγράμματα χωρίς κρυπτογράφηση και μέσω κεραίας από την υπρεσία "Freeview",το οποίο αναλογεί περίπου σε 17,2 εκατομμύρια δεκτών.Ήδη κατά το διάστημα Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 4,5 εκατομμύρια νέων συσκευών λήψης,όπου τα 3,1 από αυτές αντιπροσωπεύουν επίπεδες οθόνες τηλεόρασης με ενσωματωμένο δέκτη.


Τα στοιχεία της ραδιοτηλεοπτικής αρχής για την υψηλής ευκρίνειας λήψη αναφέρουν ,οτι στη βρετανική επικράτεια 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριών απολαμβάνουν  αυτό το πρότυπο μεταδοσης.Έτσι η  δορυφορική πλατφόρμα "Sky Digital" με επι πλέον 188.000 πελάτες κατά το τέταρτο τρίμηνο επι συνόλου 780.000 ενεργών συνδρομητών σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στην ιστορία της.Παράλληλα στην καλωδιακή συνδρομητική  "Virgin" 521.000 νοικοκυριά χρησιμοποιούν μέσα από την υπηρεσία της "V+"  HDTV-λήψεις.Άλλοι 172.000 κάνουν χρήση των υπηρεσιών της "Freesat" του BBC και ITV.Τέλος του 2009 αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις στον τομέα της υψηλής ευκρίνειας ,αφού όπως προαναφέραμε παραπάνω θα μεταδίδονται HDTV-κανάλια ψηφιακά και επίγεια.
Πηγή:satundkabel.magnus.de                                                                                  Διασκευή:restlin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
by restlin, 07 Apr 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03434 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters