Σύλληψη χάκερς στο Ηράκλειο - ηλικίας 26 και 24 χρονών

News->Πειρατικά->Σύλληψη χάκερς στο Ηράκλειο - ηλικίας 26 και 24 χρονών [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Σύλληψη χάκερς στο Ηράκλειο - ηλικίας 26 και 24 χρονών

Σύλληψη χάκερς στο Ηράκλειο - ηλικίας 26 και 24 χρονώνΤου Ανδρέα Κριτσωτάκη.

Στα δίχτυα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσαν δύο νεαροί φοιτητές, οι οποίοι είχαν καταφέρει να σπάσουν τους κωδικούς της «NOVA» και να προσφέρουν παράνομα μέσω Ίντερνετ το πρόγραμμα του καναλιού.
Οι δύο Ηρακλειώτες χάκερς, ηλικίας 26 και 24 χρονών, αποδείχτηκαν ατσίδες στη χρήση υπολογιστών αλλά όχι και γάτοι, ώστε να καταφέρουν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές αρχές.
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν στρωθεί στη δουλειά και αφού έσπασαν με τη χρήση των κατάλληλων προγραμμάτων και κωδικών το σύστημα προστασίας του λογισμικού του συνδρομητικού τηλεοπτικού καναλιού «NOVA», άρχισαν να το διαθέτουν προς πώληση σε όσους ενδιαφέρονταν.
Συγκεκριμένα έκαναν χρήση ειδικών δικτυακών συσκευών για την υποκλοπή του σήματος του συνδρομητικού σταθμού και στη συνέχεια μοίραζαν, μέσω Ίντερνετ, τα ηλεκτρονικά «κλειδιά» για το «σπάσιμο» των καρτών πρόσβασης στους «πελάτες» τους. Οι δύο φοιτητές αντιμετωπίζουν την κατηγορία περί κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας κατά συνεργεία και κατ' εξακολούθηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δεινή θέση βρίσκονται και οι 410 παράνομοι συνδρομητές, καθώς είναι πιθανό να τους ασκηθεί δίωξη για συνέργεια σε κλοπή σε περίπτωση που ο εισαγγελέας ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος τους.


Κρούσμα και στις Σέρρες:
Ακόμα και στις Σέρρες ένας νεαρός συνελήφθη, καθώς «έσπαζε» τους κωδικούς του τηλεοπτικού συνδρομητικού καναλιού «NOVA» και τους παραχωρούσε σε 15 τηλεθεατές.
Σε βάρος του 24χρονου υποβλήθηκε από εκπροσώπους του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού μήνυση και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν τα ίχνη του στις Σέρρες. Να σημειωθεί ότι η «NOVA» υπέστη για τα έτη 2008 - 2009 ζημίες της τάξεως των 30.520.000 ευρώ από το «ξεκλείδωμα» κωδικών.

02810.gr
by Γ Μοσχίδης, 03 Apr 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04121 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters