Σύλληψη 36χρονης Βολιώτισσας για «πειρατεία» σε βάρος της NOVA

News->Πειρατικά->Σύλληψη 36χρονης Βολιώτισσας για «πειρατεία» σε βάρος της NOVA [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Σύλληψη 36χρονης Βολιώτισσας για «πειρατεία» σε βάρος της NOVA

Εξαρθρώθηκε εξαμελές κύκλωμα που μετέδιδε παράνομα δορυφορικά κανάλια της συνδρομητικής τηλεόρασης

Σύλληψη 36χρονης Βολιώτισσας για «πειρατεία» σε βάρος της NOVA

02/04/2009

Για παράνομη διανομή των δορυφορικών καναλιών της NOVA μέσω Ίντερνετ συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εφτά άτομα ανάμεσά τους και μία 36χρονη Βολιώτισσα.
Μετά από μήνυση κατά αγνώστων, που υπέβαλε η εταιρία «Multichoice Hellas» για υποκλοπή κωδικών της και παράνομη διακίνηση του τηλεοπτικού της υλικού, μέσω διαδικτύου, σε συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγιναν συλλήψεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Ηράκλειο και Ρόδο.


Συγκεκριμένα η 36χρονη γυναίκα συνελήφθη χθες το μεσημέρι, καθώς από τον υπολογιστή του καταστήματος που διατηρεί στο κέντρο της πόλης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι παραβίασε το Νόμο Περί Προστασίας Συνδρομητικών Υπηρεσιών, αφού μέσω διανομέα μετέφερε τα δορυφορικά κανάλια σε 119 χρήστες του ιντερνετ.
Η 36χρονη, που κρατείται, θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αντιμετωπίζοντας κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα υπό εξέταση είναι εάν αποτελούσε μέλος της εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε πανελλαδικά.

Οι υπόλοιποι εξάλλου συλληφθέντες -όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα σε άλλους χρήστες του Ίντερνετ, που διέθεταν τις ίδιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της NOVA.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλειδιά αποκωδικοποίησης του σήματος της NOVA μοιράζονταν 511 παράνομοι συνδρομητές, ενώ σε έκθεση της εταιρίας, που επισυνάπτεται στη μήνυση, εκτιμάται ότι από την υπόθεση, το ελληνικό Δημόσιο, για το διάστημα 2008-09, έχασε 30.520.000 ευρώ.
Εγκέφαλος της οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 25χρονος κάτοικος Σερρών, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία ότι «έσπαζε» τους κωδικούς του τηλεοπτικού συνδρομητικού καναλιού «Nova» και τους παραχωρούσε σε τηλεθεατές, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθούν χωρίς συνδρομή τα τηλεοπτικά προγράμματα.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε βάρος του 24χρονου υποβλήθηκε από εκπροσώπους του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού μήνυση και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν τα ίχνη του στις Σέρρες.

Όπως αποκαλύφθηκε ο νεαρός χρησιμοποιούσε ειδικές δικτυακές συσκευές για την υποκλοπή του σήματος του συνδρομητικού σταθμού και στη συνέχεια μοίραζε, μέσω ίντερνετ, τα ηλεκτρονικά «κλειδιά» για το «σπάσιμο» των καρτών πρόσβασης στους «πελάτες» του. Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαδόπουλος ο νεαρός διένειμε τους κωδικούς σε περίπου 15 άτομα στο νομό Σερρών τα οποία του κατέβαλαν μικρά χρηματικά για να παρακολουθούν παράνομα και χωρίς συνδρομή τα τηλεοπτικά προγράμματα.


Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στη μήνυση επισυνάπτεται έκθεση της εταιρίας στην οποία αναφέρεται ότι η παράνομη δραστηριότητα των «χάκερς», που μοιράζουν κλεμμένους κωδικούς και κλωνοποιημένες κάρτες συνδρομητικών καναλιών, έχει προσλάβει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις, οδηγώντας τις εταιρίες, αλλά και το Δημόσιο σε τεράστιες απώλειες εσόδων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μόνο η συγκεκριμένη εταιρία που υπέβαλε τη μήνυση σε βάρος του 24χρονου υπέστη για τα έτη 2008 - 2009 ζημίες της τάξεως των 30.520.000 ευρώ από το «ξεκλείδωμα» κωδικών.

ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ
by Γ Μοσχίδης, 02 Apr 2009, Comments(5)


Comments
Γ Μοσχίδης
06 Apr 2009
Το SDTV δεν δημιουργεί τις ειδήσεις.
Το SDTV κάνει αποδελτίωση των ειδήσεων που δημοσιεύονται σε άλλους ιστοχώρους και τις συγκεντρώνει στο τμήμα ειδήσεων του για διευκολύνει τους δορυφορομανείς.

Ακόμη, δημοσιεύει δελτία τύπου [u]των εταιρειών που είναι χορηγοί του[/u]. Τα δελτία τύπου δεν σχολιάζονται όπως συμβαίνει με τις ειδήσεις (όπως και με αυτή εδώ). O λόγος είναι ότι καμία εταιρεία δεν προτίθεται να συζητήσει (με αντίπαλους της που κρύβονται πίσω από ένα username) τις προσφορές τις.

- H NOVA δεν υπήρξε πότε χορηγός του SDTV και ως εκ τούτου δεν δημοσιεύθηκε ποτέ εδώ, καμία προσφορά της ούτε και δελτίο τύπου της. Αν όμως ποτέ γίνει, θα γίνει με τα όσα ισχύουν και για τις άλλες εταιρείες χορηγούς.

- Oι διαφημίσεις της NOVA έχουν κατά καιρούς σχολιαστεί δεόντως στο Forum του SDTV.

Τέλος, το SDTV απευθύνεται σε νοήμονες δορυφορομανείς και όχι σε στενοκέφαλους που δεν μπορούν να αντιληφθούν που βρίσκονται και τι γίνεται.
stylianmos
06 Apr 2009
Το 30.520.000 ειναι τυπογραφικο λαθος. 30.000 κονομουσε η κυρια το εξαμηνο. 10ευρω το μηνα επι πεντακοσια ατομα τοσο βγαινει....Αυτη ειναι η ταριφα, δεν ζουμε σε αλλο πλανητη εμεις...Ο Jparalias εχει δικιο για τις παραπλανητικες διαφημισεις της ΝΟΒΑ οπου γινεται λογος για δηθεν 200 καναλια...
Dias1
04 Apr 2009
Εγω πάλι αναρωτιέμαι το νούμερο 30.520.000 ευρω με τι στοιχεία το βγάλανε? Ξέρανε απο πριν πόσοι πειρατές υπήρχαν και για πόσο καιρο παρανομούν?
Jparalias
04 Apr 2009
Tελευταία παρατηρώ μια εμμονή σας, να αναφέρετε τα κατορθώματα των κατά τόπους υπηρεσιών δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κατ'υπόδειξη φυσικά της ΝΟΒΑ. Φυσικά και οι ενέργειες αυτές είναι παράνομες και πρέπει να διώκονται, εφόσον φυσικά υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία. Όμως δεν αναφέρεστε ποτέ για τις παραπλανητικές διαφημίσεις της ΝΟΒΑ, όπως π.χ. τι κανάλια περιέχει τελικά το πακέτο με 29,90 Ευρώ και επομένως ποιους πραγματικά αφορά, όπως και ότι είναι από τα τελευταία πακέτα της Ευρώπης, που δε διαθέτει κανάλι υψηλής ευκρίνειας. Επίσης, ότι εδώ και καιρό δεν κάνει προσπάθειες βελτίωσης της υπερβολικά συμπιεσμένης εικόνας. Γιατί αυτή η μονόπλευρη ενημέρωση; Χμμ...
niknt1961
04 Apr 2009
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 400 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΑΚΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΣΧΙΔΗ
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03898 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters