Σύλληψη νεαρού που 'ξεκλείδωνε' κωδικούς της Nova

News->Πειρατικά->Σύλληψη νεαρού που 'ξεκλείδωνε' κωδικούς της Nova [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Σύλληψη νεαρού που 'ξεκλείδωνε' κωδικούς της Nova

Σύλληψη νεαρού που "ξεκλείδωνε" κωδικούς της Nova
nova_hack

Νεαρός συνελήφθη στην πόλη των Σερρών και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία ότι «έσπαζε» τους κωδικούς του τηλεοπτικού συνδρομητικού καναλιού «Nova» και τους παραχωρούσε σε τηλεθεατές, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθούν χωρίς συνδρομή τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε βάρος του 24χρονου υποβλήθηκε από εκπροσώπους του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού μήνυση και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν τα ίχνη του στις Σέρρες.

Όπως αποκαλύφθηκε ο νεαρός χρησιμοποιούσε ειδικές δικτυακές συσκευές για την υποκλοπή του σήματος του συνδρομητικού σταθμού και στη συνέχεια μοίραζε, μέσω Ίντερνετ, τα ηλεκτρονικά «κλειδιά» για το «σπάσιμο» των καρτών πρόσβασης στους «πελάτες» του.

Όπως είπε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαδόπουλος ο νεαρός διένειμε τους κωδικούς σε περίπου 15 άτομα στο νομό Σερρών τα οποία του κατέβαλαν μικρά χρηματικά ποσα για να παρακολουθούν παράνομα και χωρίς συνδρομή τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στη μήνυση επισυνάπτεται έκθεση της εταιρίας στην οποία αναφέρεται ότι η παράνομη δραστηριότητα των «χάκερς», που μοιράζουν κλεμμένους κωδικούς και κλωνοποιημένες κάρτες συνδρομητικών καναλιών, έχει προσλάβει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις, οδηγώντας τις εταιρίες, αλλά και το Δημόσιο σε τεράστιες απώλειες εσόδων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μόνο η συγκεκριμένη εταιρία που υπέβαλε τη μήνυση σε βάρος του 24χρονου υπέστη για τα έτη 2008-2009 ζημίες της τάξεως των 30.520.000 ευρώ από το «ξεκλείδωμα» κωδικών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
by Γ Μοσχίδης, 01 Apr 2009, Comments(1)


Comments
camel070
30 Dec 2010
Angry να κατεβασουν την σθνδρομη για να πολεμησουν την πειρατεια
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05211 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters