Τηλεόραση μέσω Internet: Συγκρίνοντας τις προτάσεις

News->IPTV->Τηλεόραση μέσω Internet: Συγκρίνοντας τις προτάσεις [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Τηλεόραση μέσω Internet: Συγκρίνοντας τις προτάσεις

Τηλεόραση μέσω Internet: Συγκρίνοντας τις προτάσεις

ΑΘΗΝΑ 27/03/2009

Σήμερα κοιτάμε γρήγορα τις προσφορές των παροχών internet που κάνουν δειλή απόπειρα να εισβάλουν στον χώρο της τηλεόρασης. Η ιδέα είναι ότι αγοράζοντας συνδρομή internet και τηλεφωνίας παίρνουμε σπίτι μας επίσης έναν αποκωδικοποιητή που προσφέρει και τηλεοπτικά κανάλια. Αυτά είναι είτε τα γνωστά ελευθέρα που βλέπουμε από την συμβατική τηλεόραση μας ή κάποια επιπλέον που συνήθως απολαμβάνουμε από δορυφορικά πακέτα. Επιπλέον χαρακτηριστικά των προσφορών είναι η δυνητικά καλύτερη ποιότητα εικόνας καθώς και οι διακρατικές υπηρεσίες. Έτσι μπορείτε πχ να βλέπετε προγράμματα που χάσατε η ταινίες κατά παραγγελία. Ας δούμε λοιπόν πρώτα την ontelecomms και την vivodi που δραστηριοποιούνται στον χώρο εδώ και καιρό και έπειτα λίγο πιο αναλυτικά τις πιο πρόσφατες προτάσεις από HOL και OTE.

H ON Telecoms ξεκίνησε το 2006 ως ένας εναλλακτικός φορέας παροχής ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και ανέπτυξε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο της , η Οn Telecoms προσφέρει σε περίπου 100.000 νοικοκυριά προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες τηλεόρασης της ON Telecoms είναι από τις ποιο δημοφιλής στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας στους συνδρομητές της υπηρεσίες όπως το On REC, το On Cinema δηλαδή Video-on-Demand, το On Multiplex, το On TV Games, και ένα σύνολο διεθνών ελεύθερων και συνδρομητικών καναλιών με ντοκιμαντέρ, αθλητικά, παιδικά, κινηματογραφικά, μουσικά, κ.α. Όλα αυτά με τον προσφερόμενο ψηφιακό αποκωδικοποιητή.
Πρόσφατα ανακοίνωσε και το νέο κανάλι FOXlife, το πρώτο ελληνικό κανάλι της FOX, που βγήκε στον αέρα την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2008. Τις υπηρεσίες μπορείτε να τις αποκτήσετε μέσω ενός από τα πακέτα της ontelecomms τα οποία είναι:
Τηλεφωνία και τηλεόραση με 27 ευρώ μηνιαίως, Τηλεφωνία και Internet στα 32 ευρώ, Τηλεφωνία Internet και τηλεόραση το επονομαζόμενο All in One με 35 ευρώ

Η υπηρεσία cableTV της vivodi τώρα, αφορά στη δυνατότητα διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού προγράμματος, μέσα από την υπάρχουσα δικτυακή υποδομή τεχνολογίας ADSL2+ της Vivodi.

Με αυτό τον τρόπο οι συνδρομητές της υπηρεσίας cableTV απολαμβάνουν:
• Πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια συνεχούς ροής προγραμμάτων γνωστό και ως IPTV
• Πρόσβαση στο κατά παραγγελία ή κατ' απαίτηση διαθέσιμο προς θέαση οπτικοακουστικό περιεχόμενο , γνωστό και ως Video-On-Demand
Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία cableTV προσφέρει τις εξής δυνατότητες:
• Ευκολία στη χρήση και στην πλοήγηση στο μενού της υπηρεσίας
• Ενημέρωση για νέα προγράμματα που γίνονται άμεσα διαθέσιμα
• Δυνατότητα αναζήτησης προγραμμάτων βάσει συγκεκριμένης κατηγοριοποίησης, πλούσιας σε θεματικές ενότητες
• Δυνατότητα αναζήτησης προγραμμάτων βάσει παραμετροποιημένης μηχανής αναζήτησης
• Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης με κωδικό ασφαλείας για προγράμματα στα οποία είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση ή για προγράμματα που είναι ακατάλληλα για ανηλίκους
• Πληροφόρηση όσον αφορά τη διάρκεια, το αντικείμενο ή υπόθεση (περίληψη) και τους πρωταγωνιστές για τα διαθέσιμα προγράμματα, καθώς και προβολή trailer αν και εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα
• Η υπηρεσία κοστίζει 35 ευρώ το μήνα μαζί φυσικά με σύνδεση internet και τηλεφωνία

Ας περάσουμε τώρα στους νέους παίχτες της κατηγορίας. Πρώτα η HOL.
Η hellas online είναι ένας από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών φωνής και Internet για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, όπως επαγγελματίες, επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους καθώς και μεγάλους οργανισμούς . Διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, μετά τον ΟΤΕ. Η hellas online είναι μέλος του ομίλου Ιntracom Holdings και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η hellas online, παρουσίασε λοιπόν πρόσφατα τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα hol tv. Η πρωτοποριακή υπηρεσία της hellas online προσφέρει ψηφιακή τηλεόραση νέας γενιάς, πρόσβαση σε video club και μια σειρά πρόσθετων εφαρμογών που ζωντανεύουν τον κλασσικό τηλεοπτικό δέκτη, μετατρέποντάς τον σε διαδραστικό κέντρο ψυχαγωγίας όλης της οικογένειας.
Ανάμεσα σε μία πληθώρα επιλογών η hol tv προσφέρει:
• Νέα ειδησεογραφικά, ενημερωτικά, μουσικά, παιδικά, αθλητικά κανάλια από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο και δωρεάν τα μεγαλύτερα ελληνικά, όλα σε ψηφιακή μετάδοση.
• Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition) για να έχετε στον δέκτη σας την απόλυτη εμπειρία τηλεθέασης.
• Video Club με εκατοντάδες ταινίες νέας κυκλοφορίας, προσφέροντας ποικιλία και ευρύτητα επιλογών ακόμα και στον πιο απαιτητικό θεατή. Παράλληλα, ως ειδική προσφορά παρέχεται εντελώς δωρεάν ένας μεγάλος όγκος αθλητικού, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.
• Εύκολη, στιγμιαία ή/και αυτόματη εγγραφή ζωντανού προγράμματος ώστε να μην χάνετε ποτέ την αγαπημένη σας εκπομπή
• Δυνατότητα “παγώματος” και “επανάληψης” του ζωντανού προγράμματος ώστε να βλέπετε εσείς τα “replay” που θέλετε.
• Ηλεκτρονικά στον τηλεοπτικό σας δέκτη το αναλυτικό πρόγραμμα 14 ημερών των καναλιών για εύκολη αναζήτηση των ταινιών ή των εκπομπών που σας ενδιαφέρουν.
• Προβολή φωτογραφιών και αναπαραγωγή μουσικής από το PC απευθείας στον τηλεοπτικό δέκτη.
Οι τιμές διάθεσης της υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και συνοδεύονται από μια ειδική προσφορά για τους νέους συνδρομητές που θα αποκτήσουν την υπηρεσία hol tv έως την 31η Μαΐου 2009.
• Μηνιαία συνδρομή από ? 15 μόνο ? 9,90 για έναν ολόκληρο χρόνο.
• Χρεώσεις ταινίας για 24 ώρες από το hol video club που ξεκινούν από ? 0,99.
• Τέλος ενεργοποίησης στα ? 49,90.

Η υπηρεσία hol tv προσφέρεται πανελλαδικά σε όλα τα σημεία παρουσίας του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της hellas online μέσω πλήρους αδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου και η διαθεσιμότητά της μπορεί εύκολα να ελεγχθεί στο www.holtv.gr ή και στο www.hol.gr.

Ο ΟΤΕ τώρα με τις ίδιες τεχνολογίες προσφέρει. τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, και με ηλεκτρονική απεικόνιση του προγράμματος εύκολα και απλά.

Ταινίες χωρίς διακοπή για διαφημίσεις, όποτε εσείς θέλετε, με τα FilmΕxpress και FilmClub. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου έρχεται με Τιμή έκπληξη στα 15 ευρώ/μήνα για πρόσβαση και στα τηλεοπτικά προγράμματα και σε υπηρεσίες video on demand

Η εταιρία αναφέρει χαρακτηριστικά: Ο ΟΤΕ φέρνει στο σπίτι σας, την τηλεόραση της νέας εποχής και σας προσκαλεί να γνωρίσετε το conn-x TV για να έχετε εσείς τον έλεγχο της δικής σας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης! Το conn-x TV είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν. Περισσότερα από 30 κανάλια. Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια.

Ακόμη, το conn-x TV διαθέτει αποκλειστικό κανάλι με αθλητικό περιεχόμενο, το conn-x TV Sports! Το κανάλι του conn-x TV μεταδίδει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες από Αγγλία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και καθημερινές ειδησεογραφικές αθλητικές εκπομπές. Ο ΟΤΕ, με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση των νέων τεχνολογιών, προσφέρει το conn-x TV σε ειδική τιμή γνωριμίας μέχρι τις 31/05/2009, για 12 μήνες παραμονής. Συγκεκριμένα:
Η Υπηρεσία προσφέρεται με 15 ? / μήνα
Το FilmExpress με 2 – 4,5 ? ανά ταινία, ανάλογα με την ταινία και δωρεάν αποκωδικοποιητή

FLASH.gr
by Γ Μοσχίδης, 28 Mar 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04051 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters