Δεκατεής κάθειρξη στον Μπατατούδη (ΠΑΟΚ - ALPHA δορυφορική)

News->Ελλάδα->Δεκατεής κάθειρξη στον Μπατατούδη (ΠΑΟΚ - ALPHA δορυφορική) [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Δεκατεής κάθειρξη στον Μπατατούδη (ΠΑΟΚ - ALPHA δορυφορική)

Δεκατεής κάθειρξη στον Μπατατούδη

Ο Γιώργος Μπατατούδης καταδικάστηκε, ερήμην του, σε δεκαετή κάθειρξη

Ο Γιώργος Μπατατούδης καταδικάστηκε, ερήμην του, σε δεκαετή κάθειρξη

Ο Γιώργος Μπατατούδης καταδικάστηκε, ερήμην του, από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε δεκαετή κάθειρξη για υπεξαίρεση 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών από την εταιρία Interactive, τα οποία είχε εξουσιοδοτηθεί από τους υπόλοιπους μετόχους για αγορά μετοχών της εταιρίας «Αθλος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να εκτίσει άμεσα την ποινή, αν και έχει το δικαίωμα να υποβάλει έφεση.

Παράλληλα, παραγράφησαν οι κατηγορίες εις βάρος του για απιστία κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ σε δική του εταιρία έναντι χαμηλού τιμήματος και στη συνέχεια για υπεξαίρεση 3 δις. δραχμών από την πώλησή τους στη δορυφορική πλατφόρμα του Alpha. Οι κατηγορίες αυτές παραγράφησαν καθώς μέχρι τον Απρίλιο του 2006 δεν είχε γίνει καμία νομική κίνηση εις βάρος του Μπατατούδη από την τότε διοίκηση του Γιάννη Γούμενου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 7 Απριλίου θα εκδικαστεί η αγωγή της τωρινής διοίκησης κατά του Γιάννη Γούμενου, για υπεξαίρεση 2,8 εκατ. ευρώ από τις μεταγραφές των Σικαμπάλα και Μέγκαχεντ.

Οι αποφάσεις του πρωτοβάθμιου τριμελούς εφετείου έχουν ως εξής:

1) 10 χρόνια κάθειρξη
Για κακουργηματική υπεξαίρεση 2.500 δισ. Δρχ. σε βάρος μετόχων της INTERACTIVE χωρίς αναστολή στην άσκηση έφεσης, δηλαδή χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.


2) Παραγραφή της τηλεοπτικής πλημμεληματικής απιστίας 3 δις δρχ. σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιατί το κλητήριο θέσπισμα στον Γ. Μπατατούδη, για τη δίκη, κοινοποιήθηκε μετά την πάροδο 5ετίας (2/4/2001 το αδίκημα, η πράξη της απιστίας και 19/7/2006 η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Αρείου Πάγου δηλαδή 5 χρόνια και 3 μήνες).
by Γ Μοσχίδης, 25 Mar 2009, Comments(1)


Comments
Γιάννης Γάκης
27 Mar 2009
Καλή αρχή
Αρκεί να μήν μείνουν μόνο σάυτό το "λαμόγιο" και να συνεχίσουνε
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03558 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters