Καμία απόφαση για Hellas Sat και δίκτυο οπτικών ινών.

News->Ελλάδα->Καμία απόφαση για Hellas Sat και δίκτυο οπτικών ινών. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Καμία απόφαση για Hellas Sat και δίκτυο οπτικών ινών.

Καμία απόφαση για Hellas Sat και δίκτυο οπτικών ινών. 

«Παγώνουν» τα σχέδια του ΟΤΕ, τόσο για το μέλλον του δορυφόρου Hellas Sat, όσο και για το δίκτυο οπτικών ινών του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, στο πλαίσιο παρουσίασης των συνεργιών μεταξύ ΟΤΕ και D.T. στη Βόνη, ανέφερε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, τόσο για το μέλλον του δορυφόρου Hellas Sat, όσο και για την πραγματοποίηση επενδύσεων στο δίκτυο οπτικών ινών.  

Για το δορυφόρο Hellas Sat, ο κ. Βουρλούμης σημείωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν, καθώς πρέπει να έχει ληθφεί συγκεκριμένη απόφαση (πώληση δορυφόρου, αποστολή νέου) στην προσεχή διετία.

Αντίστοιχα, για το δίκτυο οπτικών ινών, οι σχετικές επενδύσεις έχουν «παγώσει», καθώς στον ΟΤΕ και τη D.T. αναμένουν το νέο, τροποποιημένο σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, καθώς το προηγούμενο δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις του ΟΤΕ. 

Το Μάιο οι αποφάσεις για τη νέα εθελούσια έξοδο

Τηλεπικοινωνιακές «αναταράξεις» αναμένεται να προκαλέσει  στον ΟΤΕ η επέκταση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από το Μάιο. Όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, στο πλαίσιο παρουσίασης των συνεργιών μεταξύ ΟΤΕ και D.T., «στον οργανισμό υπάρχει πλεόνασμα, αλλά σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχει έλλειμμα». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχετικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν το Μάιο, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που θεωρείται πλεονάζων προσωπικό.

Δεν αποκάλυψε τα σχέδια του για το μέλλον ο κ. Βουρλούμης


Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το «τιμόνι» του ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης, ο εκτελεστικός διευθυντής της DT, Hamid Akhavan, επεσήμανε ότι ο κ. Βουρλούμης είναι ένας πετυχημένος μάνατζερ, συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στις δυο εταιρείες, έχει την πλήρη υποστήριξη της Deutsche Telekom και μπορεί να παραμείνει όσο θέλει. 

Από τη μεριά του ο κ. Βουρλούμης αν και δεν σχολίασε άμεσα την πιθανότητα αποχώρησής του μετά το καλοκαίρι, εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «είμαι 72 ετών. Μη περιμένετε να σας αποκαλύψω τα σχέδια μου, πάντως δουλεία μου είναι να βρω ένα καλό διάδοχο σχήμα». 

Αναφερόμενος στην επιλογή της D.T., τη χαρακτήρισε ως την καλύτερη λύση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. «Η Ρώμη δεν κτίστηκε σε μια ημέρα και έχουμε χρόνο μπροστά μας για να σχεδιάσουμε σωστά και προσεκτικά, αλλά κοιτώντας τον ορίζοντα είμαστε αισιόδοξοι» σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΤΕ για την ελληνογερμανική συνεργασία.


Θετική η D.T. στην εξαγορά επιπλέον ποσοστού στον ΟΤΕ


Σχετικά με την πρόθεση της D.T. για την αγορά περαιτέρω ποσοστού του ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης επισήμανε ότι είναι θέμα της ελληνικής Κυβέρνησης, ενώ ο υπεύθυνος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη της D.T., Guido Kerkhoff ανέφερε ότι η επένδυση είναι μακροπρόθεσμη και ότι «η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί, ανεξαρτήτως ποια κυβέρνηση θα εκλεγεί», απαντώντας στα σενάρια για το αν η επένδυση της D.T. κινδυνεύει από πιθανή αλλαγή κυβέρνησης.

Η σύμβαση προβλέπει δύο options για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 5% (μέχρι τον Οκτώβριο του 2009) και 10% μέχρι το 2011, αλλά η υλοποίησή τους εξαρτάται από τις προθέσεις του ελληνικού Δημοσίου.

Νέο «μέτωπο» με την ΕΕΤΤ σχετικά με την επιβολή προστίμων

Νέα «τροφή» στη διαμάχη με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έδωσε από τη Βόνη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ. Ο κ. Βουρλούμης στηλίτευσε την πρακτική της επιτροπής απέναντι στον οργανισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ΟΤΕ «δεν είναι ελεύθερος να διαμορφώσει τιμολογιακή πολιτική, ενώ έχει τιμωρηθεί με υπέρογκα πρόστιμα, ακόμη και σε προϊόντα, τα οποία δεν υπόκεινται σε ρύθμιση».

Ο διοικητής του ΟΤΕ επεσήμανε ότι στον Οργανισμό έχουν επιβληθεί τα περισσότερα πρόστιμα από ό,τι, σε όλους μαζί τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της Ευρώπης, εξαιρουμένης της Πολωνίας. 

Ακόμη, ανέφερε ότι στόχος της ΕΕΤΤ ήταν να επιτύχει το λειτουργικό διαχωρισμό του ΟΤΕ.


Capitalby Γ Μοσχίδης, 23 Mar 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04259 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters