Ευρωπαϊκή υπηρεσία πλοήγησης 'EGNOS'.

News->Κόσμος-> Ευρωπαϊκή υπηρεσία πλοήγησης 'EGNOS'. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Ευρωπαϊκή υπηρεσία πλοήγησης 'EGNOS'.

                                             H Ευρωπαϊκή Kομμισιόν ανέθεσε στον Λουξεμβουργιανό πάροχο δορυφορικων υπηρεσιών "SES Astra" την προετοιμασία  παροχής υπηρεσιών σχετικά με την ευρωπαϊκή υπηρεσία πλοήγησης "EGNOS"(European Geostationary Navigation Overlay Service) ,την οποία διαχειρίζεται η Κομμισιόν εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η "SES Astra" στα πλαίσια σύμβασης με την ΕΕ θα παράσχει ειδικά σχεδιασμένες λύσεις χρήσης  ωφέλιμου φορτίου(payload),όπως επίσης  και την παροχή της  αναγκαίας υποδομής στον τομέα της εδαφικής υποστήριξης.Το ωφέλιμο φορτίο θα βρίσκεται στο νέο Astra-δορυφόρο "Sirius 5" και θα λειτουργεί στην μπάντα-L.

Ο "Sirius 5" τελεί υπο κατασκευή από την  εταιρεία "SES Satellite Leasing Limited (Isle of Man) bei Space Systems/ Loral" ,προβλέπεται  να εκτοξευτεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και να σταθμεύσει στην προνομιούχα τροχιακή θέση των 5 μοιρών ανατολικά.Στα τέλη του 2011 η "SES Astra" σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το οφέλιμο φορτίο της υπηρεσίας "Egnos".

Το "Egnos" αποτελεί ένα πρόσθετο για το σύστημα πλοήγησης GPS ,χρήσιμο και αργότερα  στα ευρωπαϊκά συστήματα πλοήγησης "Galileo" και "Glonass" παρέχοντας αξιοπιστία , ακρίβεια και βελτίωση στα σήματα  εντοπισμού θέσης.Το EGNOS με το θα παράσχει υπηρεσίες πλοήγησης πριν από την λειτουργία του"Galileo",ως απόλυτα συμβατό δε θα διατίθεται σ'όλη την Ευρώπη και Β.Αφρική. Πηγή:infosat.de


Το ωφέλιμο φορτίο είναι όλος ο εξοπλισμός που ένας δορυφόρος πρέπει να έχει για να κάνει την εργασία του. Αυτό μπορεί να περιλάβει τις κεραίες, τις φωτογραφικές μηχανές, το ραντάρ, και τα ηλεκτρονικά του. Το ωφέλιμο φορτίο είναι διαφορετικό για κάθε δορυφόρο. Παραδείγματος χάριν, το ωφέλιμο φορτίο για έναν καιρικό δορυφόρο περιλαμβάνει τις φωτογραφικές μηχανές για να πάρει τις εικόνες των σχηματισμών σύννεφων, ενώ το ωφέλιμο φορτίο για έναν δορυφόρο επικοινωνιών περιλαμβάνει τις μεγάλες κεραίες για να διαβιβάσει τα σήματα TV ή τηλεφώνων στη γη.

Το βάρος του (σασί) είναι το μέρος του δορυφόρου που φέρνει το ωφέλιμο φορτίο και όλο τον εξοπλισμό του στο διάστημα. Κρατά τα μέρη όλου του δορυφόρου μαζί και προβλέπει την ηλεκτρική εξουσία, τους υπολογιστές, και την προώθηση στο διαστημικό σκάφος. Το σασί του περιέχει επίσης τον εξοπλισμό που επιτρέπει στο δορυφόρο για να επικοινωνήσει με τη γη. Πηγή:techteam.gr

Σχετικό  Θέμα στο SDTV : εδώ
by restlin, 17 Mar 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03371 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters