Τα χρονικά της 'SES Astra'.

News->Δορυφόροι-> Τα χρονικά της 'SES Astra'. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Τα χρονικά της 'SES Astra'.

  Η Λουξεμβουργιανή δορυφορική επιχείρηση "SES Astra" δημοσιοποίησε οτι προσφερόμενες τηλεοπτικές της υπηρεσίες εισέρχονται σε 117 εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Ήδη στη Γερμανία  εκπέμπονται 337 ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια και όπως ισχυρίζεται η εταιρεία στα μέσα ενημέρωσης ,απέμειναν μόνο 41 αναλογικά προγράμματα στη γερμανική επικράτεια.


  

Η επιχείρηση εργάζεται σταθερά προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του δορυφορικού της συστήματος.Έτσι στις 5.Νοεμβρίου μετέφερε στο διάστημα το δορυφόρο της "Astra 1M" ,με αποστολή την ενίσχυση του συχνοτικού δυναμικού της στην τροχιακή θέση των 19,2 μοιρών ανατολικά.O παραπάνω δορυφόρος εξοπλισμένος με  36 υψηλών προδιαγραφών αναμεταδότες για την μπάντα-Ku ξεκίνησε την εμπορική του λειτoυργία στις 19.Ιανουαρίου του 2009.

Στα πλαίσια του προγράμματος αντικατάστασης δορυφόρων στις 19,2°Ε ακολουθεί η ανακοίνωση της επιχείρησης για την προώθηση κατασκευής του Astra 1N .Ο εν λόγω πανευρωπαϊκής εμβέλειας δορυφόρος θα διαθέτει 55 διαπομπούς στη δέσμη-Ku και θα εκτοξευθεί το έτος  2011.


Ο "Sirius-4" ξεκίνησε΄την εμπορική του λειτουργία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.Αντικατέστησε τους δορυφόρους "Sirius-2" και "Sirius-3" στην τροχιακή θέση των 5°Ε.

Έπεται ακολούθως η παραγγελία του "Sirius-5",ο οποίος προορίζεται να προσφέρει από τις 5°Ε επιπρόσθετες συχνότητες για τις απευθείας λήψεις σε Ευρώπη και Αφρική.Ο δορυφόρος αυτός θα διαθέτει 56 αναμεταδότες ,εκ των οποίων 36 στην μπάντα -Ku και  20 στην  C-μπάντα,τους οποίους συγκεκριμένα θα εκμεταλευτεί εμπορικά η "SES News Skies".Η εκτόξευση του "Sirius-5" προβλέπεται για τα τέλη του 2011.


Στις 31 Δεκεμβρίου του 2008 ο δορυφορικός παροχέας γνωστοποιεί οτι από τους Astra και Sirius-δορυφόρους του μεταδίδονται γύρω στα  2. 491 ραδιοτηλεοπτικά κανάλια.Τούτο ερμηνεύεται σε αύξηση κατά 2,4 % ,σε σύγκριση  με το οικονοκομικό έτος 2007.Η υψηλής ευκρίνειας προσφορές της επιχείρησης αναπτύσσονται δυναμικά ,όσο ποτέ.Κατά το 2008 ο αριθμός των HD-καναλιών στις πλατφόρμες των Astra και Sirius-δορυφόρων απαριθμούν πάνω από 64 .

Εν τω μεταξύ όλες οι σημαντικές ευρωπαϊκές τηλεοπτικές αγορές έχουν πρόσβαση σε υψηλής ευκρίνειας δορυφορικά προγράμματα και έπεται φυσικά συνέχεια.


Η  "SES Astra" το 2008 υπογράφει με τη γαλλική "Orange",θυγατρική της "France Telecom"  συμφωνία σχετικά με δορυφορικές συχνότητες.Αποτέλεσμα της παραπάνω συμφωνίας ήταν η εκπομπή μέσω δορυφόρου μιας νέας τηλεοπτικής προσφοράς ονόματι "Orange TV" ,ως τμήμα ενός ευρύτερου Triple Play-πακέτου,προκειμένου να καλύψει τηλεοπτικά περιοχές στη Γαλλία με δυσχερή ADSL-σύνδεση.Η σύμβαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η προσφυγή της δορυφορικής λύσης σε πελάτες του γαλλικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου χωρίς DSL-σύνδεση καταδεικνύει την σπουδαιότητα ,αξία και χρηστικότητα της δορυφορικής λήψης.


Επίσης το 2008 η "ASTRA" βελτίωσε σημαντικά την κάλυψή της στη γαλλική επικράτεια,το γεγονός αυτό απορρέει από δύο λόγους:

Πρώτον αυξήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο  ο αριθμός των ιδιωτικών νοικοκυριών που λαμβάνουν το επίγειο πακέτο "TNTSAT",το οποίο όμως εκπέμπεται ελέυθερα και ψηφιακά μέσα από τους δορυφόρους της Astra.

Κατά δεύτερον το γεγονός της μεταφοράς στον ASTRA-19,2°Ε του υπόλοιπου των συνδρομητών από το πακέτο TPS που εκπέμπεται πια αποκλειστικά από την παλτφόρμα Canal+.


Αξιοσημείωτη είναι επίσης   συμβάση που υπέγραψε η  "SES Astra" με τη σλοβακική εταιρεία τηλεπικοινωνιών "Telekom" και της τηλεοπτικής επιχείρησης "Towercom" ,η οποία αφορά την ενοικίαση δύο επι πλέον αναμεταδοτών στην τροχιακή θέση των 23,5°Ε.


Τέλος η ETV,ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Νοτίου Αφρικής,εξασφάλισε με συμβόλαιο έναν αναμεταδότη στο δορυφόρο "Astra 4A" στις 5°Ε ,ενώ η MTV Networks High Definition (MTVNHD) εξασφάλισε και αυτή μακροπρόθεσμο συμβόλαιο ,προκειμένου να εκπέμψει στη Γαλλία μουσικο και παιδικό τηλεοπτικο περιεχόμενο.Πηγή:digitalfernsehen.de

 

 

 

 

 

 


 
by restlin, 14 Mar 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.47661 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters