Στα κατεχόμενα ο 'εγκέφαλος'

News->Πειρατικά->Στα κατεχόμενα ο 'εγκέφαλος' [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Στα κατεχόμενα ο 'εγκέφαλος'

Σπείρα με φρουτάκια

Στα κατεχόμενα ο "εγκέφαλος"

Στα κατεχόμενα φαίνεται να κατέφυγε ο εγκέφαλος του κυκλώματος Σ.Γ., που είχε φυτέψει "φρουτάκια" σε ολόκληρη την Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες του "Π". Αστυνομικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο το οποίο είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά του ως ιδιοκτήτης πρακτορείου στοιχημάτων και στη συνέχεια επεκτάθηκε, με την τοποθέτηση μηχανών τζόγου σε ολόκληρη την Κύπρο, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ. Πάντως χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης εναντίον του 21χρονου φοιτητή, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στο πλαίσιο εξάρθρωσης του κυκλώματος.

Πρόκειται για πραγματικό "μαέστρο" των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταφέρει να αντιγράψει ηλεκτρονικά προγράμματα τζόγου και στη συνέχεια σπάζοντας τους κωδικούς, τα είχε θέσει στη διάθεση του κυκλώματος.

Οι ανακριτές έφτασαν στα ίχνη του νεαρού από την εξέταση των server, στους οποίους διαπιστώθηκε ότι κάποιος μπορούσε να έχει πρόσβαση ως administrator με κωδικοποιημένη γραμμή. Ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη έφτασαν στον υπολογιστή του 21χρονου που ήταν εγκατεστημένος στο γραφείο οικογενειακής εταιρείας στην οποία εργάζεται. Μετά από έρευνες στο σπίτι του νεαρού κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα τεκμήρια, ενώ ερευνήθηκε και το αυτοκίνητό του. Υπό κράτηση έχει τεθεί ακόμα ένας 42χρονος τεχνικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που έκανε τις εγκαταστάσεις.

Εξάλλου, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν την Παρασκευή έρευνα σε υποστατικό στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και παρελήφθησαν ως τεκμήρια, διάφορα καλώδια και 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι πιστεύεται ότι μετατρέπονται σε παράνομες μηχανές τυχερού παιγνιδιού και ότι σε αυτούς υπάρχουν εγκατεστημένα παράνομα αντίγραφα λογισμικών προγραμμάτων. Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του υποστατικού, κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Κωδικός άρθρου: 857807

ΠΟΛΙΤΗΣ
by Γ Μοσχίδης, 08 Mar 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03155 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters