Oι χιλιάδες συνδρομητές δεν γνώριζαν ότι παρανομούσαν.

News->Πειρατικά->Oι χιλιάδες συνδρομητές δεν γνώριζαν ότι παρανομούσαν. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Oι χιλιάδες συνδρομητές δεν γνώριζαν ότι παρανομούσαν.

Σύλληψη 21χρονου που έστησε το λογισμικό με τα «φρουτάκια»

«Μάγος» των κομπιούτερ

Οι συλλήψεις μελών του κυκλώματος θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ ο «εγκέφαλος» παραμένει άφαντος αν και η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι δεν έχει εγκαταλείψει την Κύπρο

 

Άφαντος παραμένει ο Σ.Γ, ο οποίος θεωρείται από την Αστυνομία ο εγκέφαλος του κυκλώματος που είχε φυτέψει «φρουτάκια» σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ οι συνεργάτες του πέφτουν ένας - ένας στα χέρια των μελών του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Χθες συνελήφθη ένας 21χρονος φοιτητής, ο οποίος σπουδάζει παράλληλα σ' ένα Πανεπιστήμιο στην Κύπρο και σε άλλο στο εξωτερικό. Πρόκειται για πραγματικό «μαέστρο» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταφέρει να αντιγράψει ηλεκτρονικά προγράμματα τζόγου και στη συνέχεια σπάζοντας τους κωδικούς, τα είχε θέσει στη διάθεση του κυκλώματος. Ο νεαρός είναι στενός συγγενής υψηλόβαθμου ακαδημαϊκού και ιδιοκτήτη γνωστή εταιρείας, με έδρα τη Λευκωσία και δραστηριότητα σε ολόκληρη την Κύπρο. Οι ανακριτές έφτασαν στα ίχνη του νεαρού από την εξέταση των server, στους οποίους διαπιστώθηκε ότι κάποιος μπορούσε να έχει πρόσβαση ως administrator με κωδικοποιημένη γραμμή. Ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη έφτασαν στον υπολογιστή του 21χρονου που ήταν εγκατεστημένος στο γραφείο οικογενειακής εταιρείας στην οποία εργάζεται. Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του νεαρού όπου κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα τεκμήρια, ενώ ερευνήθηκε και το αυτοκίνητό του. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης. Υπό κράτηση έχει τεθεί ακόμα ένας 42χρονος τεχνικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που έκανε τις εγκαταστάσεις.

Άφαντος
Ο άνθρωπος που είχε στήσει τη μεγάλη επιχείρηση με τα «φρουτάκια» δεν έχει ακόμα συλληφθεί και αναζητείται. Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι βρίσκεται στην Κύπρο και προσπαθεί να οργανώσει την υπεράσπισή του πριν εμφανιστεί και παραδοθεί στους ανακριτές. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, πρόκειται για άτομο το οποίο είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά του ως ιδιοκτήτης πρακτορείου στοιχημάτων και στη συνέχεια επεκτάθηκε, με την τοποθέτηση μηχανών τζόγου σε ολόκληρη την Κύπρο, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ. Επειδή το πρακτικό μέρος της είσπραξης των ποσοστών από τα υποστατικά που είχαν τοποθετηθεί τα «φρουτάκια» ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, το έργο αυτό είχε ανατεθεί σε εταιρεία η οποία εισέπραττε το 20% των κερδών κρατώντας για τον «κόπο» της τα μισά από αυτά. Το μεγάλο μερίδιο πήγαινε στους ιδιοκτήτες των πρακτορείων που κρατούσαν το 80%.

Πολλές συλλήψεις
Η Αστυνομία αναμένεται να προβεί και σε άλλες συλλήψεις, καθώς στο κύκλωμα φαίνεται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα τα οποία είτε εργάζονταν ως τεχνικοί, είτε φιλοξενούσαν στα υποστατικά τους «φρουτάκια» και μετέδιδαν παράνομα τα μερίσματα των ιπποδρομιών. Παράπλευρη απώλεια αποτελούν οι χιλιάδες συνδρομητές που λάμβαναν παράνομα τηλεοπτικό σήμα ξένων δορυφορικών προγραμμάτων μέσω συσκευών dreambox, οι οποίες μέσω διαδικτύου συνδέονταν με τον ένα από τους τέσσερις server που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία. Είναι άγνωστο εάν εναντίον τους κινηθούν νομικές διαδικασίες, κάτι που θεωρείται απομακρυσμένο, καθώς οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι παρανομούσαν.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Κωδικός άρθρου: 857696

ΠΟΛΙΤΗΣ
by Γ Μοσχίδης, 08 Mar 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03635 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters