Τα φρουτάκια ωρίμασαν και έπεσαν

News->Πειρατικά->Τα φρουτάκια ωρίμασαν και έπεσαν [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Τα φρουτάκια ωρίμασαν και έπεσαν

Αριστοτεχνικά στημένη «επιχείρηση» με χιλιάδες συνδρομητές και συνεργάτες

Τα φρουτάκια ωρίμασαν και έπεσαν

Πολυδαίδαλο και πολυπρόσωπο είναι το κύκλωμα που θησαύριζε με τις μηχανές ηλεκτρονικού τζόγου και την παράνομη μετάδοση τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος. Εντοπίστηκαν 103 πρακτορεία στοιχημάτων που ήταν συνδεδεμένα με τους servers

 

ΓΡΑΦΟΥΝ

Σε τουλάχιστον ακόμη μία σύλληψη αναμενόταν να προβεί χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση του κυκλώματος παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου, και υποκλοπής και παράνομης διάθεσης δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος σε 7.000 συνδρομητές. Σύμφωνα με πληροφορίες εγκέφαλος φέρεται να ήταν «επιχειρηματίας» που ξεκίνησε με ένα πρακτορείο στοιχημάτων επεκτείνοντας τις δουλειές του σε ολόκληρη την Κύπρο. Αυτό που εξετάζουν με προσοχή και διακριτικότητα οι ανακριτές, είναι εάν με τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προσώπου σχετιζόταν καθΆοιονδήποτε τρόπο στενός συγγενής του που είναι αστυνομικός. Ωστόσο δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης μπορεί να είχε στήσει αριστοτεχνικά τη δουλειά, αλλά δεν θα ήταν σε θέση να εισπράττει τα ποσοστά του εάν δεν είχε τη βοήθεια οργανωμένου κυκλώματος, που είχε αναλάβει αυτό το έργο. Όπως πληροφορούμαστε το κύκλωμα αυτό εισέπραττε από τους ιδιοκτήτες των υποστατικών το 20% από τα κέρδη των στοιχημάτων κρατώντας τα μισά και δίνοντας το υπόλοιπο 10% στον «εγκέφαλο». Το 80% των κερδών καρπώνονταν οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων και των άλλων υποστατικών που διατηρούσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μακριά πλοκάμια

Η σοβαρή πιθανότητα διεύρυνσης του κύκλου των συλλήψεων αποκαλύφθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον επικεφαλής των ερευνών στο πλαίσιο της διαδικασίας προσωποκράτησης του προσώπου που συνελήφθη προχθές. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου, η υπόθεση διερευνάτο από το ΤΑΕ Αρχηγείου εδώ και τρεις μήνες. Στη διάρκεια των τριών μηνών έγιναν αρκετές ενέργειες από μέρους της Αστυνομίας μεταξύ των οποίων και έφοδος στις 6 Φεβρουαρίου σε σωματείο στη Λάρνακα το οποίο διοργανώνει και τόμπολα. Στη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν υπολογιστές οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετατρέπονταν σε μηχανές τζόγου. Δέκα τέτοιοι υπολογιστές κατασχέθηκαν ως τεκμήρια και από εξετάσεις εμπειρογνωμόνων διαπιστώθηκε ότι ήταν συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο ενώ υπήρχε και συγκεκριμένο λογισμικό που τους καθιστούσε σύγχρονες μηχανές τζόγου. Από περαιτέρω έρευνες που έγιναν σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου εντοπίστηκαν τέσσερις server οι οποίοι αποτελούσαν την υποδομή για να στηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο ηλεκτρονικού τζόγου. Όπως διαπιστώθηκε μέσα από μαρτυρίες, ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας στην οποία ανήκουν οι εν λόγω επεξεργαστές είναι ο ύποπτος. Επιπλέον από έρευνα που ακολούθησε στην οικία του υπόπτου εντοπίστηκαν αποκωδικοποιητές μέσω των οποίων διοχετεύονταν πληροφορίες για πιθανά μερίσματα ιπποδρομιών σε 103 υποστατικά, σε Λευκωσία και Λάρνακα, τα οποία αναμένεται να ερευνηθούν. Τα εν λόγω υποστατικά, όπως διαπιστώθηκε από τις προκαταρκτικές εξετάσεις δεν έχουν τη σχετική άδεια από τη Λέσχη Ιπποδρομιών.

Τους έκοψαν το σήμα

Από χθες 7.000 σπίτια και άλλα υποστατικά που λάμβαναν μέσω της συσκευής dreambox παρανόμως τηλεοπτικό σήμα δορυφορικών καναλιών, έμειναν χωρίς τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η Αστυνομία διέκοψε τις συνδέσεις και είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει ποινική διερεύνηση και για την ευθύνη των συνδρομητών.


Ιάκωβος Παπακώστας

Δώστε χρόνο και θα δείτε

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σχολιάζοντας τη μεγάλη επιχείρηση ξηλώματος του κυκλώματος ηλεκτρονικού τζόγου, ανέφερε πως μετά τις επικρίσεις που είχε δεχθεί για τις πρόσφατες μεταθέσεις, είχε ζητήσει πίστωση χρόνου για να λειτουργήσει το καινούργιο σχήμα και να φέρει αποτελέσματα. «Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται» σημείωσε ο κ. Παπακώστας. Όπως ανέφερε καθΆ όλη τη διάρκεια της προχθεσινής νύκτας, η Αστυνομία ασχολήθηκε με μια επιχείρηση υψίστης σημασίας και έχουν εντοπιστεί σΆ ένα συγκεκριμένο χώρο 4 servers, οι οποίοι με μια πρώτη εξέταση φαίνεται ότι χρησιμοποιούντο για παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο. O κ. Παπακώστας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποκαλυφθούν τα πλήρη στοιχεία όλων αυτών οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Κωδικός άρθρου: 857393

ΠΟΛΙΤΗΣ
by Γ Μοσχίδης, 08 Mar 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04321 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters