Δίκτυο Dreambox με Φρουτο-κομπίνα

News->Πειρατικά->Δίκτυο Dreambox με Φρουτο-κομπίνα [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Δίκτυο Dreambox με Φρουτο-κομπίνα

Τζόγος, και κλοπή τηλεοπτικού σήματος

Δίκτυο Dreambox με Φρουτο-κομπίνα

Τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων έκανε το καλοστημένο κύκλωμα που ξηλώθηκε από την Αστυνομία

Τρελά κέρδη με παράνομα στοιχήματα, τυχερά παιγνίδια, ιπποδρομίες και υποκλοπή σήματος δορυφορικών τηλεοπτικών σταθμών, έκανε κύκλωμα το οποίο ξηλώνεται τις τελευταίες ημέρες από την Αστυνομία.Τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, αξιοποιώντας πληροφορίες πραγματοποίησαν έρευνα σε πρακτορείο στη Λάρνακα και διαπίστωσαν ότι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο παίζονταν τυχερά παιγνίδια (φρουτάκια) ήταν συνδεδεμένος με server που φιλοξενούσε ο παροχέας διαδικτύου Logosnet. Οι αστυνομικοί ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη εντόπισαν τέσσερις server.

Εκατομμυριούχοι
Όπως διαπιστώθηκε οι δύο server είχαν εγκατεστημένο πρόγραμμα για «φρουτάκια» και μαζί τους ήταν συνδεδεμένα 110 υποστατικά σε όλη την Κύπρο.Έγιναν έρευνες σε όλα τα υποστατικά και κατασχέθηκαν οι υπολογιστές, και από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται πως το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν την καλοστημένη «επιχείρηση» έχει αποκομίσει κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο τζίρος υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ. Σε πρώτη φάση συνελήφθη ένας 42χρονος τεχνικός που είχε εγκαταστήσει τα συστήματα ενώ αναζητείται ο εγκέφαλος, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην Αστυνομία, που πιστεύει ότι στο κύκλωμα μετέχουν και άλλα άτομα που έχουν πλουτίσει απότομα τα τελευταία χρόνια. Αυτό που διευκρινίζεται είναι ότι ο παροχέας διαδικτύου Logosnet δεν γνώριζε ούτε το περιεχόμενο ούτε τη χρήση των server.

Dreambox κομπίνα
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους τέσσερις server μετέδιδε σήμα δορυφορικών τηλεοπτικών σταθμών με τη χρήση αποκωδικοποιητών dreambox σε περισσότερους από 7000 πελάτες. Για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κομπίνας θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κάθε πελάτης πλήρωνε περίπου 15 ευρώ το μήνα για την παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Δηλαδή ο τζίρος ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ το μήνα. Το σήμα των δορυφορικών σταθμών λαμβανόταν από το κύκλωμα με νόμιμες κάρτες, και στη συνέχεια το μοίραζε παράνομα στους πελάτες του.

Και ιππόδρομος
Ο τέταρτος server ο οποίος εξεταζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, φαίνεται ότι μετέδιδε σε μη αδειούχα υποστατικά (πρακτορεία στοιχημάτων) παρανόμως το σήμα των ιπποδρομιών με τις αποδόσεις για κάθε άλογο, κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο τα αδειούχα υποστατικά.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Κωδικός άρθρου: 857194

ΠΟΛΙΤΗΣ
by Γ Μοσχίδης, 08 Mar 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03573 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters