Καθυστερεί η ψηφιακή τηλεοπτική μετάβαση στις ΗΠΑ

News->Ειδήσεις Γενικά->Καθυστερεί η ψηφιακή τηλεοπτική μετάβαση στις ΗΠΑ [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Καθυστερεί η ψηφιακή τηλεοπτική μετάβαση στις ΗΠΑ

Αναβολή έως το καλοκαίρι

Καθυστερεί η ψηφιακή τηλεοπτική μετάβαση στις ΗΠΑΗ ψηφιακή μετάβαση (switchover) δεν είναι εύκολη υπόθεση, και εάν πρέπει να παρομοιαστεί με αγώνα δρόμου τότε είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ.

Έτσι, στις ΗΠΑ διαπιστώνουν τώρα ότι η διαδικασία μετάβασης έχει ακόμη αρκετά εμπόδια να υπερκεράσει. Π.χ. στο κρίσιμο ζήτημα της παροχής οικονομικών κινήτρων στους καταναλωτές για την αγορά αποκωδικοποιητών (με διάθεση 2 κουπονιών 40 $ το καθένα), όπως δημόσια παραδέχεται ο αρμόδιος κρατικός φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος ΝΤΙΑ, δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν οι αιτήσεις των αμερικανών πολιτών.

Επιπρόσθετα, δεν ήταν δυνατό να διανεμηθούν νέα κουπόνια πριν εξαντληθούν τα παλαιά, με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής να περιλαμβάνει στα μέσα Ιανουαρίου 2 εκατ. νοικοκυριά.

Άλλο στοιχείο που δείχνει έλλειψη συνεκτικής οργάνωσης είναι η αναποτελεσματικότητα των εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού για το switchover που προβλεπόταν για τις 17/2/09.

Από δειγματοληψία της εταιρίας Nielsen προκύπτει ότι περίπου 20 εκατ. νοικοκυριά εξακολουθούν να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένα.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Ομπάμα έχει ταχθεί υπέρ της μετάθεσης της ημερομηνίας του switchover, ερχόμενος σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής FCC Kevin Martin, που υποστηρίζει ότι κάθε αλλαγή ημερομηνίας θα βλάψει τηλεοπτικούς σταθμούς και τηλεθεατές. Πάντως, το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο ψήφισε υπέρ της μετάθεσης του switchover για τις 12/6/09, ενώ παράλληλα αύξησε κατά 650 εκατ. $ το πρόγραμμα των κουπονιών.

Πηγές: www.fcc.gov, www.nab.org, www.digitag.org

IOM
by Γ Μοσχίδης, 17 Feb 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04333 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters