Αλματώδης ανάπτυξη για την αγορά Mobile TV στην πενταετία

News->Ειδήσεις Γενικά->Αλματώδης ανάπτυξη για την αγορά Mobile TV στην πενταετία [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Αλματώδης ανάπτυξη για την αγορά Mobile TV στην πενταετία

Προβλέψεις της ABI Forecasts για τζίρους 50 δισ. δολ.

Αλματώδης ανάπτυξη για την αγορά Mobile TV στην πενταετία

Nokia N77 Nseries phone cellphone multimedia computer mobile TV

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Ιδιαίτερα υψηλές προοπτικές ανάπτυξης με τζίρους που στα αμέσως επόμενα χρόνια θα ξεπεράσουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια παρουσιάζει η Mobile TV, η νέα πολλά υποσχόμενη επενδυτική δραστηριότητα των εταιρειών του χώρου των Μέσων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την Τρίτη 10-02-2009, η εταιρεία ABI Forecasts, στην προσεχή πενταετία αναμένεται κυριολεκτικά «έκρηξη» στην αγορά του Mobile TV, αφού εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική διεύρυνση εσόδων, τόσο από τη διείσδυση της υπηρεσίας στους καταναλωτές όσο και από τα διαφημιστικά έσοδα.

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου (τηλεοπτικοί σταθμοί, ανεξάρτητοι παραγωγοί και κινηματογραφικά στούντιο), εξειδικευμένες διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και οι εταιρείες παραγωγής συσκευών με δυνατότητα αναπαραγωγής τηλεοπτικού σήματος είναι οι κύριοι εμπλεκόμενοι που θα επωφεληθούν άμεσα από την ανάπτυξη αυτή.

Σύμφωνα με την έρευνα, μέχρι το 2013, οι χρήστες της υπηρεσίας Mobile TV αναμένεται ότι θα φτάσουν τα 500 εκατομμύρια, καθιστώντας την μια από τις δημοφιλέστερες στο χώρο των Μέσων Επικοινωνίας.

Οι ΗΠΑ, οι αγορές της Ασίας, αλλά και η Ευρώπη αναμένεται ότι θα αποτελέσουν τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες η Mobile TV θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Η υπηρεσία στην Ε.Ε.

Την ανάπτυξη της υπηρεσίας Mobile TV και στον ευρωπαϊκό χώρο με γρήγορους ρυθμούς προωθεί έντονα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις πριν από δύο μήνες, η αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες Ευρωπαία Επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, κάλεσε τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση φορέων για την παροχή της υπηρεσίας, εκδίδοντας παράλληλα σχετική Οδηγία.

Στο σχετικό κείμενο ζητείτο χωρίς καθυστερήσεις, απλουστευμένη διαφανής και αμερόληπτη διαδικασία παραχώρησης αδειών, βάσει της ποιότητας της παρεχόμενης στους πελάτες υπηρεσίας, της κάλυψης μετάδοσης στους εσωτερικούς χώρους και της ποιότητας εκπομπής.

Στις κανονιστικές αρχές δόθηκαν επίσης συμβουλές για τη διατήρηση της διαδικασίας αδειοδότησης ανοικτής σε όλους τους παράγοντες του κλάδου και για τη διαμόρφωση συνθηκών που να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων (οι οποίες παρέχουν την υπηρεσία) και των τηλεοπτικών καναλιών (που παρέχουν το περιεχόμενο).

Στόχος της Επιτροπής είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού κανονιστικού περιβάλλοντος για την απογείωση και την αφομοίωση της νέας αυτής υπηρεσίας.

Η Ευρωπαία Επίτροπος ζήτησε από τις χώρες-μέλη, μέσα στο 2009, να έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να έχουν απελευθερώσει τις απαραίτητες συχνότητες για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Η διαφήμιση της κινητής

Οπως προαναφέρθηκε, το σύνολο της αγοράς της Μobile TV, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει συνολικά έσοδα (για όλους τους εμπλεκομένους) της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013. Την ίδια χρονιά, τα διαφημιστικά έσοδα από υπηρεσίες Mobile TV παγκοσμίως, αναμένεται να φθάσουν στο επίπεδο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ηδη όλα τα μεγάλα γκρουπ του τομέα της επικοινωνίας και της διαφήμισης έχουν επενδύσει στο χώρο, δημιουργώντας ξεχωριστές και εξειδικευμένες θυγατρικές εταιρείες για την κινητή τηλεφωνία.

Παράλληλα και σε ό,τι αφορά, ειδικότερα τη χώρα μας, το Mobile Marketing -που περιλαμβάνει βέβαια και άλλες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας πέραν του Mobile TV- έχει κάνει τα πρώτα βήματα, αφού τόσο η Vodafone όσο και η Wind έχουν δραστηριοποιηθεί στον τομέα παρέχοντας υπηρεσίες.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
by Γ Μοσχίδης, 12 Feb 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03218 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters