Σύλληψη ατόμου για πώληση δορυφορικών δεκτών εξοπλισμένων με παράνομο λογισμικό

News->Πειρατικά->Σύλληψη ατόμου για πώληση δορυφορικών δεκτών εξοπλισμένων με παράνομο λογισμικό [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Σύλληψη ατόμου για πώληση δορυφορικών δεκτών εξοπλισμένων με παράνομο λογισμικό

Σύλληψη ατόμου για πώληση δορυφορικών
δεκτών εξοπλισμένων με παράνομο λογισμικό

Όπως μας ενημερώνουν οι κκ Βυθούλκας και Μαρκουλής, το Τμημα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία συνελήφθη ημεδαπός 31 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία για δυο ημεδαπούς 58 και 42 ετών κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων άρθρων νόμου περι «παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών».
Οπως λέει η ανακοίνωση: Ειδικότερα την 05-02-2009 υπεβλήθη στην Υπηρσία μας μήνυση απο εταιρία παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατά τριών ατόμων, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο δορυφορικούς δέκτες, προγραμματισμένους με παράνομο λογισμικό έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες και σε μπουκέτο τηλεοπτικών καναλιών μέσω Internet, άνευ καταβολής οποιασδήποτε μηνιαίας χρηματικής συνδρομής.
Κατόπιν των ανωτέρω και μετά απο ψηφιακή ανάλυση των κατεγγελομένων την 05-02-2009 αστυνομικοί της υπηρεσίας μας, διενέργησαν νομότυπες έρευνες στα καταστήματα των ανωτέρω κατηγορουμένων στις περιοχές Ζωγράφου Κέντρου, Βύρωνα και Αγίας Παρασκευής Αττικής και κατασχέθηκαν: α) ένας φορητός Η/Υ (laptop), b) τρεις (3) δορυφορικοί δέκτες και γ) ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε ενώπιων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τους έτερους δυο κατηγορουμένους σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι πληροφορίες λένε καταρχάς πως η εταιρεία που έκανε την καταγγελία είναι η Nova και πως οι συγκεκριμένοι έδιναν στους ενδιαφερόμενους δέκτες με τα κλειδιά περασμένα στη μνήμη τους χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνουν συνδέσεις στο Internet και να περνούν νεα κλειδιά σε κάρτα ή στον δέκτη. Εκτιμάται πως η τιμή πώλήσης ανέρχονταν περίπου στα 300 ευρώ για κάθε δέκτη και πως έχουν «σπρώξει» περίπου 100 δέκτες.

Το SDTV και οι Έλληνες δορυφορομανείς ευχαριστούν για την ενημέρωση τους κκ Βυθούλκα και Μαρκουλή.

 

deltio_typoy_651

 
by Γ Μοσχίδης, 06 Feb 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03943 seconds with 19 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters