Καναδας: Ο δορυφόρος 'Ciel-II' πανέτοιμος για τηλεοπτική δράση.

News->Δορυφόροι->Καναδας: Ο δορυφόρος 'Ciel-II' πανέτοιμος για τηλεοπτική δράση. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Καναδας: Ο δορυφόρος 'Ciel-II' πανέτοιμος για τηλεοπτική δράση.

   Ο καναδικός τηλεοπτικός δορυφόρος "Ciel-II" μετά από εκτενείς τεχνικές δοκιμές από το χώρο της τροχιακής του θέσης ξεκίνησε την τηλεοπτική του λειτουγία στις 129 μοίρες δυτικά.Την πληροφορία αυτή έδωσε στη δημοσιότητα ο καναδικός δορυφορικός φορέας "Ciel Satellite Group" σήμερα Πέμπτη 5/02 από την Οττάβα.

Ο όμιλος "Ciel Satellite Group",με συνεργάτες τις εταιρείες"SES Americom" και "Borealis Infrastructure",επιθυμεί  να τροφοδοτήσει την τηλεοπτική αγορά της Βορείου Αμερικής με "NTSC" και "HDTV"-υπηρεσίες,για το σκοπό αυτό ο "παραπάνω" δορυφόρος διαθέτει 32 αναμεταδότες στην Ku-μπάντα με συνολική χωρητικότητα 10,6 Kilowatt. Ο δε χρόνος λειτουργίας του εκτιμάται σε 15 έτη.Κύριος ένοικος φέρεται να είναι ο συνδρομητικός γίγαντας "Dish Network".

Ο δορυφόρος ,όπως προαναφέραμε σε προηγούμενη ενημέρωση,μεταφέρθηκε στο διάστημα  από το γνωστό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με προωθητικό πεύραυλο τύπου "ProtonM/Breeze M".Πηγή:satundkabel.magnus.de

Σύστημα NTSC
Το πρώτο έγχρωμο τηλεοπτικό σύστημα ήταν το NTSC (National Television System Committee), που εισήχθηκε στις Η.Π.Α. το 1954 και χρησιμοποιείται ακόμη στην Ιαπωνία, στον Καναδά και στο Μεξικό.
Πηγή:tmth.edu.gr

 

SDTV:εδώ 
by restlin, 06 Feb 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03781 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters