Σε μπλόκο το αγροτικό κανάλι «4 Εποχές»

News->Ελλάδα->Σε μπλόκο το αγροτικό κανάλι «4 Εποχές» [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Σε μπλόκο το αγροτικό κανάλι «4 Εποχές»

Οικονομική πληγή για τον κρατικό κορβανά ο τηλεοπτικός σταθμός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε μπλόκο το αγροτικό κανάλι

Τροφοδοτεί δωρεάν με παραγωγές του την ΕΡΤ και περιφερειακούς σταθμούς. Αγνωστος ο αριθμός των εργαζομένων και οι αμοιβές τους

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

4seasonstv14seasonstv1Oλα άρχισαν το 2001, όταν ο τότε υπουργός Γεωργίας (έτσι ονομαζόταν τότε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) κ. Γ. Ανωμερίτης παρουσίασε τις «4 Εποχές». Οχι βεβαίως το διάσημο έργο του Βιβάλντι, αλλά το τηλεοπτικό κρατικό κανάλι το οποίο ανήκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αγρότες υποτίθεται εισέρχονταν τότε στην τηλεοπτική ζώνη με ένα δικό τους μέσο, το οποίο θα ασχολείτο αποκλειστικά με τα προβλήματά τους.

Το λεγόμενο και αγροτικό κανάλι διαθέτει στούντιο στη Λυκόβρυση, μοντέρ και μονταζιέρες, κάμερες, μακιγιέζ και κομμωτή, τηλεοπτικά συνεργεία και βεβαίως δημοσιογράφους· περί τους 50. Εχει δε και εκπομπές με θέμα τη γη, οι οποίες μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση, αλλά και από περιφερειακά κανάλια. Οι περισσότεροι που γνωρίζουν την ύπαρξή του το ονομάζουν και το «αόρατο κανάλι», αφού δεν το βλέπεις πουθενά αν και οι τηλεοπτικοί παραγωγοί του υπερηφανεύονται ότι έχουν θεαματικότητα που φθάνει ως και στο 13%. Το κανάλι αυτό σήμερα μπαίνει στο στόχαστρο της νέας ηγεσίας του υπουργείου για αναμόρφωση. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παράγει παράλληλα και ραδιοφωνικές εκπομπές που συνήθως τις μεταδίδει η ΕΡΑ! Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει το 2001 ο κ. Ανωμερίτης το κανάλι θα στηριζόταν στη διαχείριση του προγράμματος «Δήμητρα» - το όνομα της θεάς προστάτιδας της γης. Το πρόγραμμα προέβλεπε δωρεάν αποκωδικοποιητή, δορυφορική αντένα και εγκατάσταση στα αγροτικά νοικοκυριά, δωρεάν πρόγραμμα μέσα απ΄ όλες τις πλατφόρμες, εκπέμποντας δοκιμαστικά από τις 15.00 ως τις 21.00. Τα χρόνια πέρασαν και τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει ή μάλλον αυτό που έχει γίνει είναι προσλήψεις.

Κάθε φορά η αντιπολίτευση κατηγορεί την εκάστοτε κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το κανάλι για να βολεύει τα «δικά της παιδιά» και κάθε φορά γίνεται λόγος για μαύρες λίστες αμοιβών και αργόμισθους υπαλλήλους. Και κάθε φορά που αναλαμβάνει νέος υπουργός επιχειρεί να συμμαζέψει το κανάλι, το οποίο φαίνεται ότι στοιχίζει αρκετά στον κρατικό κορβανά. Το ποιοι εργάζονται και με ποιες αμοιβές δύσκολα προσδιορίζεται, αφού τα λογιστικά του τα διαχειρίζεται το Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ). Την περασμένη Τετάρτη πάντως στην κοπή της πίτας του καναλιού εμφανίστηκαν μόνον 25 άτομα (μοντέρ, τεχνικοί, κάμεραμαν και επτά δημοσιογράφοι). Τους ανακοινώθηκε μάλιστα και μείωση των αποδοχών τους κατά 10%- 15% λόγω της γενικότερης μείωσης των κρατικών δαπανών. Ωστόσο οι εκπομπές του για τις δυναμικές καλλιέργειες, τη βιολογική γεωργία, για τις συντάξεις του ΟΓΑ, για το ποιοι δικαιούνται ή όχι αποζημιώσεις ή επιδοτήσεις γίνονται ανάρπαστες από τους 60 και πλέον περιφερειακούς σταθμούς με τους οποίους συνεργάζεται. Ολοι αυτοί οι σταθμοί λαμβάνουν το πρόγραμμα δωρεάν, αλλά το μοσχοπωλούν στη συνέχεια προβάλλοντας πριν από αυτό δικές τους διαφημίσεις. Το αγροτικό κανάλι δεν εισπράττει τίποτα. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού κ. Ι.Χριστάκος (δημοσιογράφος παράλληλα και στην ΕΡΤ) ζητεί εγγράφως να γίνει ψηφιακό το κανάλι του και να ενταχθεί σε ένα από τα ψηφιακά κανάλια της Δημόσιας τηλεόρασης, αφού μπορεί να αποφέρει και κέρδη.

ΤΟ ΒΗΜΑ
by Γ Μοσχίδης, 02 Feb 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.0531 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters