Περικοπές στον Alpha

News->Ελλάδα->Περικοπές στον Alpha [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Περικοπές στον Alpha

Εθελουσία με «μπόνους αποχώρησης»…

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις, από τον Απρίλιο η υλοποίηση των μέτρων

Παρασκευή, 30.01.09

Εθελουσία με «μπόνους αποχώρησης»…

Η λέξη «soon» (σύντομα) κυριαρχεί από χθες στην Κάντζα. Με τη λέξη αυτή ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha κ. Ρικ Σπίνερ προσδιόρισε χρονικά τις σαρωτικές αλλαγές που θα κάνει το RTL στο κανάλι. Αλλαγές που θα περιλαμβάνουν περικοπές στο πρόγραμμα αλλά και μείωση προσωπικού.

«Εχουμε έσοδα 100 εκατομμυρίων ευρώ και έξοδα 140», είπε ο κ. Σπίνερ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη μείωση προσωπικού που είχε αναγγελθεί από το βράδυ της περασμένης Τρίτης και επέφερε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους. Χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των δημοσιογράφων με την παρουσία της ΕΣΗΕΑ, ενώ η Ενωση Τεχνικών Τηλεόρασης με ανακοίνωσή της δηλώνει πως σε περίπτωση απολύσεων θα αντιδράσει δυναμικά.

Ο κ. Σπίνερ κατέβηκε στο χώρο των ειδήσεων χθες το μεσημέρι και μιλώντας με δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε συνολικές περικοπές το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας πως ήδη γίνονται στον τομέα του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που προκρίνει η νέα διοίκηση του Alpha για τη μείωση του προσωπικού είναι η εθελούσια έξοδος 100 τουλάχιστον εργαζομένων με δελεαστικούς όρους επιπλέον αποζημίωσης για όσους αποχωρήσουν. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις, τόσο για το προσωπικό όσο και για το πρόγραμμα, θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ η υλοποίηση των μέτρων θα αρχίσει τον Απρίλιο.

Στον Alpha επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία στον τομέα των ειδήσεων, επειδή θεωρείται πως η πιο δραστική παρέμβαση θα αφορά στον ενημερωτικό τομέα του καναλιού. Ως δείγμα προθέσεων της νέας διοίκησης αναφέρονται η κατεύθυνση που δόθηκε και οι αλλαγές στο περιεχόμενο του κεντρικού δελτίου, ενώ ήδη ακούστηκε το σενάριο για τη μεταφορά του κεντρικού δελτίου στις 7 το απόγευμα.ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ ΜΑΤΙΝΑ

Ελεύθερος Τύπος


Περικοπές στον Alpha

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Αρχίζουν πλέον και επίσημα τα... όργανα στον Alpha. Χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Alpha Ρικ Σπίνερ, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι θα γίνουν περικοπές σύντομα, ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.

 

Περικοπές με όλες τις μεθόδους ετοιμάζει στον Alpha ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Ρικ Σπίνερ
Μάλιστα δεν απέκλεισε καμία από τις γνωστές μεθόδους: μείωση μισθών, μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, εθελουσία έξοδος και απολύσεις με... κοινωνικά κριτήρια. Οπως είναι αναμενόμενο, η αναταραχή που επικρατεί εδώ και καιρό στον Alpha πρόκειται να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Δ.Σ. της Ενωσης βέβαια ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει έτσι μια τέτοια κατάσταση και θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις σε συνεργασία και με τις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις στον χώρο των ΜΜΕ. Κι αυτό ισχύει για την ιδιοκτησία οποιουδήποτε μέσου ενημέρωσης επιχειρήσει με οποιονδήποτε τρόπο μείωση θέσεων εργασίας.

Ηδη η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τον Alpha ότι αν προχωρήσει σε απολύσεις τεχνικών η αντίδρασή της θα είναι «κεραυνοβόλα και δυναμική». Καλεί μάλιστα τα αρμόδια κρατικά όργανα να προχωρήσουν σε ελέγχους στα κανάλια, καθώς για να μειώσουν το κόστος απολύουν τεχνικούς και νοικιάζουν προσωπικό από εταιρείες οι οποίες για να μειώσουν «το κόστος ενοικίασης στο ελάχιστο, χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο ανειδίκευτο προσωπικό με αμοιβές πείνας, ανασφάλιστο ή στην καλύτερη περίπτωση το υποχρεώνουν, παράνομα, να ασφαλίζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας στο ΤΑΕ και όχι στο ΙΚΑ».


ΣΩ.ΜΑ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/01/2009by Γ Μοσχίδης, 30 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03083 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters