Μειώνει μισθούς το BBC

News->Ειδήσεις Γενικά->Μειώνει μισθούς το BBC [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Μειώνει μισθούς το BBC

 

Η ΚΡΙΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ TV

 

Μειώνει μισθούς το BBC

BBC building in Leeds

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Η οικονομική κρίση χτύπησε και το BBC. Οι υπεύθυνοι της βρετανικής δημόσιας τηλεόρασης άνοιξαν τα τεφτέρια τους, είδαν από πού μπάζει το μαγαζί και ξεκίνησαν όχι το ξήλωμα με απολύσεις ή εθελούσια έξοδο -τις γνωστές δικές μας μεθόδους- που ακούμε να γίνονται αυτές τις ημέρες σε διάφορες εταιρείες. Αποφάσισαν να κάνουν κάτι πιο απλό. Μείωση μισθών, ξεκινώντας όμως από τα «ρετιρέ».

 

Σε μείωση μισθών προχωρούν οι υπεύθυνοι του BBC, λόγω της οικονομικής κρίσης
Μέλετησαν τη μισθοδοσία και τα συμβόλαια των «αστεριών τους», δηλαδή των παρουσιαστών όλων των εκπομπών του καναλιού και τους μισθούς των υψηλών στελεχών. Είδαν και έφριξαν, οπότε κατέληξαν στην απόφαση της μείωσης μισθού. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Guardian», η μπάλα θα πάρει και τα δυνατά όπλα του καναλιού, Jonathan Ross, Jeremy Clarkson και Chris Moyles.

Συγκεκριμένα οι τοπ παρουσιαστές που εργάζονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC και πληρώνονται με περισσότερο από 100.000 λίρες (!) το χρόνο θα αντιμετωπίσουν μείωση μισθού της τάξης του 25%. Αυτή η απόφαση ισχύει και για τον πιο ακριβοπληρωμένο δημοσιογράφο του BBC Jonathan Ross, ο οποίος πρόσφατα είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με το κανάλι.

Με τη μείωση ακόμη τετρακοσίων μισθών κατά 12% (μάνατζερ, διευθυντές, τμηματάρχες) και κατάργηση των μπόνους το κανάλι θα εξοικονομήσει αμέσως 20 εκατομμ. λίρες.

Το Εποπτικό Συμβούλιο του BBC ήδη από τον περασμένο Ιούνιο είχε επισημάνει ότι η κρατική τηλεόραση πλήρωνε αδρά τους εργαζομένους της και στην αναφορά του σημείωνε ότι σαράντα «μεγάλα ονόματα» που εργάστηκαν κατά το παρελθόν για τη δημόσια τηλεόραση πληρώνονταν με ένα εκατομμύριο το χρόνο έκαστος, ενώ ακόμη 10 τηλεαστέρες έπαιρναν από δύο εκατομμύρια το χρόνο. Με τέτοιους μισθούς πάντως δεν θα καταλάβουν τη διαφορά;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/01/2009by Γ Μοσχίδης, 30 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03799 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters