Θα δούμε F1 το 2009;

News->Ελλάδα->Θα δούμε F1 το 2009; [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Θα δούμε F1 το 2009;

Θα δούμε F1 το 2009;

Κάνοντας μια βόλτα στα διαδικτυακά "στέκια" των φίλων της F1, μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι κυριαρχούν δύο θέματα συζήτησης, αναφορικά με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων στην Ελλάδα: οι διακοπές για διαφημίσεις και ο σχολιασμός. Αλλά αμφότερα δεν αποκλείεται να έχουν ελάχιστη σημασία το 2009.

Το μεγάλο ερώτημα για την επόμενη σεζόν δεν είναι το πόσα λεπτά ζωντανής μετάδοσης θα χάνουμε για χάρη του νέου μοντέλου της Seat και της Volkswagen (τυχαία τα παραδείγματα) ή πόσα λάθη και παραλείψεις θα κάνουν οι παρουσιαστές - είναι το αν θα δούμε τα μονοθέσια από τους δέκτες μας!

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δημοσιευτεί η πληροφορία ότι ο Αnt1 εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1 για τα επόμενα τρία χρόνια. Πέρασαν περίπου πέντε μήνες από τότε και ακόμα δεν έχουμε δει ή ακούσει κάτι επίσημο επί του θέματος.

Προς τι η καθυστέρηση; Σε διάφορα εγχώρια blogs που ασχολούνται με τα μίντια, διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι υπάρχει εμπλοκή στο ζήτημα λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το κανάλι του Αμαρουσίου είχε όντως συμφωνήσει σε κάποιο ποσό (συνολικά 10 εκ. ευρώ όπως γράφτηκε), αλλά πριν πέσουν οι υπογραφές με την εταιρία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα, έκανε πίσω.

Την ίδια ώρα, ο Alpha, εδώ και μια δεκαετία οικοδεσπότης της F1, δεν υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα. Βλέποντας το κόστος να έχει εκτοξευτεί στα ύψη, η νέα ιδιοκτησία του σταθμού, RTL, μάλλον έκρινε ασύμφορη την είσοδό της σε ένα παιχνίδι πλειστηριασμών - σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς από έναν τηλεοπτικό κολοσσό που έχει συνδέσει το όνομά του με την F1 στην Γερμανία, μεταδίδοντας αγώνες από το 1991 (και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τουλάχιστον το 2012).

Ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του κορυφαίου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο είχε δείξει αρχικά και η ΕΡΤ, αλλά μέχρις εκεί.

Κι αν κάποιος αναρωτιέται γιατί δεν ασχολείται η Nova, η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να το κάνει, καθώς η πολιτική της FOM (Formula One Management) είναι να υπάρχει οπωσδήποτε μία μετάδοση από κανάλι ελεύθερης εμβέλειας σε κάθε χώρα, πριν επιτραπεί και δεύτερη από συνδρομητική τηλεόραση.

Με τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, είναι ή Αnt1 ή τίποτα για τους έλληνες οπαδούς. Και τρέμουμε στην ιδέα να ισχύσει το δεύτερο...

Θοδωρής Κατσαρογιάννης

SPORT.GR
by Γ Μοσχίδης, 27 Jan 2009, Comments(1)


Comments
pepis
30 Jan 2009
:'( Δεν μπορεί να γίνει κάτι...έστω συνεργασία ελεύθερης και συνδρομητικής...να δούμε και εμείς F1;;; Καλό το RTL αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου γερμανικά..
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05596 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters