Αμαρτίες γονέων τηλεορασόπληκτων

News->Ειδήσεις Γενικά->Αμαρτίες γονέων τηλεορασόπληκτων [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Αμαρτίες γονέων τηλεορασόπληκτων

Αμαρτίες γονέων τηλεορασόπληκτων

"Η" Online 13:55

http://www.bayland.net/user_images/boy%20watching%20tv.jpg

Κατηγορούν τα παιδιά τους «τηλεορασόπληκτα», όμως με δική τους ευθύνη διαθέτουν σε ποσοστό 18% ξεχωριστή τηλεόραση στο δωμάτιο των παιδιών.

 

teenager-tv_400
http://pro.corbis.com/

Προβληματίζονται με τη συμπεριφορά των παιδιών τους και την επιρροή της τηλεόρασης στον ψυχισμό και τον λόγο τους, όμως 6 στους 10 απαντούν πως το παιδί τους, βλέπει καθημερινά τηλεόραση. Ο λόγος για τους Ελληνες γονείς οι οποίοι φαίνεται να ευθύνονται σε απόλυτο βαθμό για τις στενές σχέσεις που αναπτύσσουν τα σημερινά ελληνόπουλα με την τηλεόραση.

Τα ευρήματα προκύπτουν από τη νέα  μεγάλη έρευνα  του τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών ΙΕΚ ΔΟΜΗ (*) που έρχεται να δώσει απαντήσεις, να προβληματίσει και να απαντήσει για το πώς ορίζεται η σωστή σχέση παιδιών και εφήβων με τα οπτικοακουστικά μέσα.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα πόσα DVD αγοράζουν ετησίως, το 45% των γονέων απαντά «1 DVD», το 25%  «έως 3», το 16%  «από 4-7» και το 14% «περισσότερα από 7».

Το 30% των γονέων έχει διασφαλίσει ότι ελέγχει την πρόσβαση του παιδιού σε συγκεκριμένες εκπομπές της τηλεόρασης ενώ το 35% είναι βέβαιοι ότι «ελέγχουν την πρόσβαση του παιδιού στο διαδίκτυο». Κατά τα άλλα, το 72% των γονέων διαθέτει Η/Υ στο σπίτι, ενώ το 60% των κατόχων σύνδεσης Internet, δηλώνει πως το παιδί τους έχει πρόσβαση στο internet από το δικό τους υπολογιστή.

Το 63% των ερωτηθέντων αγοράζουν για τους ?απογόνους τους παιχνίδια, παραμύθια και παιδικά βιβλία σε DVD  και το 67% δηλώνει ότι «παιδιά τους έχουν εξοικειωθεί με τη χρήση H/Y, DVD, και πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Το 37% των γονέων έχουν αγοράσει Η/Υ και σύνδεση στο internet, για αποκλειστική χρήση από το παιδί τους ενώ το 51%  των ερωτηθέντων, απαντά πως διαθέτει   συσκευές ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο σπίτι.

Τέλος, το 46% των γονέων  γνωρίζει ότι το παιδί του  επισκέπτεται internet café με σκοπό τη συμμετοχή του σε ηλεκτρονικά παιχνίδια με φίλους του.

Σχετικά με τις προτιμήσεις των παιδιών, για αγορά οπτικοακουστικού υλικού σε μορφή CD ή DVD, οι γονείς δηλώνουν ότι προτιμούν: Παιχνίδια κατά 52%, Παραμύθια κατά 33%, Βιβλία ? Εγκυκλοπαίδειες κατά 4%, Software κατά 5%
και «Άλλο» κατά 6 %.

Οι γονείς θεωρούν απαραίτητη την εξοικείωση του παιδιού με τα οπτικοακουστικά για τους εξής λόγους:

Για εκπαιδευτικούς σκοπούς: 37%, για Ψυχαγωγία κατά 23%, για παιχνίδι κατά 29% και για διαχείριση ελεύθερου χρόνου κατά 11%

Σόνια Χαϊμαντά
by Γ Μοσχίδης, 27 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05181 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters