Μετά το BBC και το Sky News αρνείται να μεταδώσει έκκληση για τη Γάζα

News->Κόσμος->Μετά το BBC και το Sky News αρνείται να μεταδώσει έκκληση για τη Γάζα [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Μετά το BBC και το Sky News αρνείται να μεταδώσει έκκληση για τη Γάζα

Μετά το BBC και το Sky News αρνείται να μεταδώσει έκκληση για τη Γάζα

Σφοδρές διαμαρτυρίες

 

Θέτοντας ζήτημα αμεροληψίας, το βρετανικό δίκτυο Sky News ακολουθεί το BBC αποφασίζοντας να μην προβάλει έκκληση φιλανθρωπικών οργανώσεων για βοήθεια στον πληθυσμό της Γάζας. Η άρνηση του BBC μεταφέρεται στη Βουλή· καταδίκη από πολιτικούς, αρχιεπισκόπους, οργανώσεις και 11.000 τηλεθεατές...

Το BBC υπεραμύνθηκε εκ νέου της απόφασής του, υποστηρίζοντας ότι θα διακυβευθεί η αμεροληψία του. Στην ίδια γραμμή, το Sky News ανακοίνωσε ότι η διαφήμιση που συνυπογράφουν δεκάδες οργανώσεις (ανάμεσά τους Ερυθρός Σταυρός, Oxfam, «Σώστε τα Παιδιά») είναι «ασύμβατη» με τον αντικειμενικό ρόλο του δικτύου.

Το ζήτημα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στη Βρετανία και περίπου 60 βουλευτές αναμένεται να στηρίξουν κοινοβουλευτική πρόταση που θα καλεί το BBC και το Sky News να προβάλουν την έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων για να αγοραστούν τρόφιμα, φάρμακα και κουβέρτες για τους κατοίκους της Γάζας μετά τον ισραηλινό πόλεμο.

Το Sky News κατέληξε στην απόφαση να μην προβάλει την έκκληση λίγες ώρες προτού μεταδοθεί η διαφήμιση από τα δίκτυα ITV και Channel 4 και 5.

Ο διευθυντής του κρατικά χρηματοδοτούμενου BBC, Μαρκ Τόμσον, επανέλαβε τη Δευτέρα ότι το δίκτυο δεν μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι «στηρίζει τη μία πλευρά» έναντι της άλλης. Αρνήθηκε ότι στην απόφαση είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη φιλο-ισραηλινοί λομπίστες και τόνισε ότι το κανάλι θα συνεχίζει να καλύπτει την ανθρωπιστική διάσταση μίας «περιπλεγμένης ιστορίας».

Δημοσιογραφικές ενώσεις υποστηρίζουν ότι δικαιολογίες του BBC είναι «δειλές» και υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούν πολιτικά υποκινούμενες.

* Την Κυριακή περίπου 100 άνθρωποι κατέλαβαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα γραφεία του δικτύου στη Γλασκόβη. Χιλιάδες επιστολές και e-mail έχουν φτάσει στα γραφεία του BBC και ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση.
by Γ Μοσχίδης, 27 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05576 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters