Το Βατικανό με ιντερνετικό κανάλι στο 'Youtube'.

News->Κόσμος->Το Βατικανό με ιντερνετικό κανάλι στο 'Youtube'. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Το Βατικανό με ιντερνετικό κανάλι στο 'Youtube'.

   Ξεκίνησαν τα πρώτα βιντεο-Clips που δείχνουν αποσπάσματα από τα Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα μηνύματα του  Πάπα Βενέδικτου σε κανάλι της Online-βιντεοπλατφόρμας "Youtube",θυγατρικής της  Google.Kαθημερινά πλέον θα προστίθενται ένα με τρία βιντεο-Clips.

 "Το επισημο κανάλι της καθολικής εκκλησίας θα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε εκατομμύρια ανθρώπους και ιδιαίτερα σε καθολικούς να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του Πάπα και γενικά της καθολικής εκκλησίας",Τα βίντεο και τα κείμενα του Πάπα θα προσφέρονται στην αγγλική,ισπανική,γερμανική και ιταλική γλώσσα.Οι επισκέπτες του καναλιού έχουν τη δυνατότητα σχολιασμού των παρουσιάσεων.


Το  παπικό κανάλι χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη γλώσσα της τεχνολογίας αποτελεί συγκεκριμένο παράδειγμα και ανάγκη της καθολικής εκκλησίας για άμεση επικοινωνία με ένα παγκόσμιο κοινό ανεξαρτήτου εθνικότητας και πολιτισμού",δήλωσε χαρακτηριστικά στη Ρώμη ο "Federico Lombardi", εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού.

Το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό κανάλι του Βατικανού "CTV" (Centro Televisivo Vaticano) συνεργάζονται στενα για την ευόδωση αυτής της νέας τηλεοπτικής προσφοράς ,η οποία προορίζεται κυρίως για τις νεότερες γενιές.Πηγή:digitalfernsehen.de

 


                                                                                                                                                          To To δικό του κανάλι στο YouTube έχει από σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος.                    

Μέσα από αυτό (youtube.com/vatican), ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καλεί τους νέους να χρησιμοποιούν τα νέα μέσα με μέτρο για να μην απομονωθούν στην καθημερινή τους ζωή.

Το κανάλι του Βατικανού στο YouTube προβάλλει μικρά βίντεο για τις δραστηριότητες του Πάπα καθώς και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις στα αγγλικά, στα ισπανικά, τα ιταλικά και τα γερμανικά.

Επίσης διαθέτει ειδησεογραφικά βίντεο διάρκειας δύο λεπτών τα οποία και θα παράγονται σε καθημερινή βάση.

Στο μήνυμά του προς τους επισκέπτες του νέου καναλιού στο YouTube, ο 81 ετών Πάπας εκφράζει την ελπίδα, η πρωτοβουλία του Βατικανού, να τεθεί «στην υπηρεσία της αλήθειας». Επίσης, προτρέπει τους νέους να αναζητούν την ποιότητα και όχι την ποσότητα στις σχέσεις που συνάπτουν μέσω Ίντερνετ και να μην ξεχνούν τη σημασία που έχει η ανθρώπινη επαφή.

«Θα ήταν θλιβερό αν η επιθυμία μας να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε διαδικτυακές σχέσεις απέβαινε εις βάρος των επαφών μας με την οικογένειά μας, τους γείτονες και εκείνους που συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και αναψυχής».

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα διατηρεί τον πλήρη έλεγχο στο περιεχόμενο του καναλιού.

Το νέο κανάλι στο YouTube αποτελεί ταυτόχρονα την μεγαλύτερη διείσδυση του Βατικανού στα νέα μέσα. Μάλιστα, εκπρόσωπός του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε στη συνέχεια την είσοδο του Βατικανού και στο Facebook. Πηγή:tanea.gr
by restlin, 25 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04053 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters